Küçükçekmece Belediyesi kış mevsiminde vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemeleri için tüm hazırlıklarını tamamladı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Küçükçekmece kışa hazırlanmak için yeni nesil, toplamda 43 araçla arazide olacak" dedi.
Küçükçekmece Belediyesi, kışla mücadele çalışmaları kapsamında, muhtemel kar yağışı ve buzlanmaya karşı hazırlık çalışmalarını tamamladı. Meteorolojiden yapılan kar ve buzlanma duyurularını takip eden Küçükçekmece Belediyesi, kar küreme ve tuzlama ekiplerini karla mücadele için hazır bulunduruyor.

"3 bin ton tuz stokladık"
İlçede ana arterler ve sokakları trafiğe açık tutmak amacıyla seferber olan ekip, bugün Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’i ziyaret etti. Personelle tek tek tokalaşarak sohbet eden Karadeniz, zorlu kış şartlarında çalışacak olan personele güvendiklerini söyledi. Toplamda 43 araçla kış şartlarıyla mücadele edeceklerini belirten Karadeniz, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Küçükçekmece Belediyesi kışa hazırlanıyor. Küçükçekmece kışa hazırlanırken en büyük yardımcılarımız emekçi arkadaşlarımız. Çünkü emekçi arkadaşlarımız olmadan biz ne kadar makine alsak araç alsak da önemli olan emekçi kardeşlerimizin gayreti olacak. Biz kendilerine güveniyoruz. Küçükçekmece kışa hazırlanmak için yeni nesil toplamda 43 araçla arazide olacak. 3 bin ton tuz stokladık şu an. Ayrıca 10 bin adet 10 kiloluk paketlerle hazırlanmış tuz, bu sene ilk defa esnafa, vatandaşa dağıtılacak."

"Kış lastiği uygulamasına dikkat"
Başkan Karadeniz, ayrıca kış şartlarıyla mücadelede ilçe sakinlerinden de destek istedi. Paketler halinde hazırlanmış tuzlarla araçların ulaşamadığı bölgelerin vatandaşların ve esnafın yardımıyla tuzlanabileceğini ifade eden Karadeniz, kış ile ilgili uyarılarda da bulundu. Karademiz, "Çünkü özellikle yoğun kar yağışı sırasında her alana ulaşmak mümkün olamıyor. Kaldırımların tuzlanması noktasında da vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Bu anlamda yapılacak bu uygulamanın vatandaşlarımızın da takdirini kazanacağını düşünüyoruz. Yine özellikle kış aylarında sokak hayvanları için gerekli çalışmalar yapılmış durumda. Vatandaşlarımızdan bugün başlanılan kış lastiği uygulamasına dikkat etmelerini istiyoruz. Kar yağışının yoğun olduğu zamanlarda toplu ulaşımı kullanmalarının bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte öncelikli olarak Küçükçekmece’yi mahsur bırakmamaya çalışacağız. Bu anlamda şu andaki çalışmalarla bunu başarabileceğimize inanıyoruz" dedi.