Maltepe Belediyesi tarafından başlatılan ve her hafta bir ülkenin konuk olarak katıldığı Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali’nin bu haftaki konuğu Belçika oldu.

Belçika’dan gelen müzik grupları Maltepe Beşçeşme Meydanı’nda Belçika ve Türk müziklerinden oluşan bir konser verdi. Etkinliğe Maltepelilerin ilgilisi oldukça fazla oldu. Festivalin Belçika Günü’ne Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Brüksel Federal Milletvekili ve Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, Belçika Genk Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Çağlar, BelemTürk TV ve Panoroma Gent Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cihan Çöl ve gurbetçi yazar ve Zekiye Doğan ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Biz de Anadolu’da Mevlana’nın Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin Yunus’un torunları olarak Anadolu’nun kültürler beşiği olduğunun idrakiyle bizim dışımızdaki kültürlere ve inançlara da dostluk elini uzatmamız gerektiğinden yola çıkarak bu kültür akşamlarını Beşçeşme’de yapıyoruz. Bütün Maltepe’deki 500 bin hemşerimi yurt dışına götüremeyeceğime göre o kültürleri ve o kültürlerin temsilcilerini buraya getirerek sizlerle buluşturmak bizim boynumuzun borcudur. Bu yıl Belçikalı dostlarımızı da burada ağırlıyoruz” dedi.

Etkinliğe katılan Brüksel Federal Milletvekili ve Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, “Muhteşem bir tablo var. Gerçekten Beşçeşmeler’de olmak bu meydanda olmak bir ayrıcalık. Mekanlara bakıyorum, insanlara bakıyorum bütün renkler bütün güzellikler var. Buranın tanıtımı gerekli. Bu bağlamda düzenlenen uluslararası yaz festivali çok anlamlı. İnsanlar tanımadığı zaman birbirlerini önyargılarla endişelerle yaşıyor. Bugün gururluyum. Göçü yaşamış bir belediye başkanı tarafından burada ağırlanmaktan ve onun buraya Belçika ekibini davet etmesinden” diye konuştu.

Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali Belçika Günü’ne katılan Belçika Genk Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Çağlar, “Belçika müziğinin güzel örneklerinin burada sizlere sunulması bizlere gurur veriyor. Kültürler arası kaynaşma bugün bir çok kültürle beraber yaşıyoruz. Anadolu da bir çok medeniyetin beşiği olarak biliniyor. Bu kültürler ortam bir alanda daha güzel bir dünyaya yönelik çalışmalar yapmaya fayda sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Belçika’dan gelenler Başkan Ali Kılıç’a hediye takdim etti. Etkinlik Belçika’dan gelen müzik gruplarının Türkçe ve Belçika müziklerinden oluşan konseriyle devam etti.