Pendik Belediyesi, Kavakpınar Mahallesi’nde dört katlı cemevi inşa ediyor. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, cemevinin projesini çizen Pendik Belediyesinin inşasını da yine kendi imkanlarıyla gerçekleştireceğini söyledi.

Bölgeye tam donanımlı bir cemevi kazandırmak üzere çalışmalar yürüten Pendik Belediyesi, Kavakpınar Mahallesi’nde Cemevi Sosyal ve Kültürel Tesisi inşaatına başladı. Ahmedi Hani Kültür Merkezi yanında yapılacak tesis inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, teknik ekipten bilgi aldı. Başkan Şahin, “Projesini biz çizmiştik. İnşaatını da tamamen Pendik Belediyesi imkanlarıyla yapıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Hafriyat çalışmaları süren Kavakpınar Cemevi’nin temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Tesis dört kattan oluşacak. İlk katta aşevi ve eğitim salonu, ikinci katta atölye ve ofisler, üçüncü katta ise cem salonu bulunacak. Bodrum katta ise otopark, morg ve cenaze yıkama alanları yer alacak. Toplamda 2 bin 98 metrekarelik kullanım alanı bulunacak tesisin 2018 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.