Şehir Dersleri’nde lise öğrencilerine "Küresel Şehir ve İstanbul" konulu bir ders veren Prof. Dr. Recep Bozlağan, teknolojik gücü elde tutmak için İstanbul’da bir silikon vadisi kurulması gerektiğini söyledi.
Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Şehir Düşünce Merkezi’nin düzenlediği Şehir Dersleri programında Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozlağan, Esenlerli öğrencilere "Küresel Şehir ve İstanbul" konulu bir ders anlattı. Program, İbrahim Turhan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde düzenlendi.

“Teknoloji güçtür”
Küresel şehirlerin ana fonksiyonlarını anlatan Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozlağan, "Dünyanın en güçlü üç küresel şehri New York, Londra ve Tokyo dünyanın ana kumanda merkezi olmak için çok kuvvetli bir bağ içinde. Sermaye, siyasi kararlar, yeni fikirler gibi mekanizmalar bu büyük küresel şehirler arasında dolaşıyor" dedi. Türkiye’nin en küresel şehri İstanbul’un gelişmesi, küreselleşmesi ve ekonomisinin daha iyi olması için Ar-Ge ve teknolojik gücünü elinde bulundurması gerektiğini belirten Bozlağan, "Amerika’da olduğu gibi İstanbul’da da bir silikon vadisi kurulması gerekiyor. Bunun için çalışmalar da var. Bu teknolojik güç yiğitlikle, edebiyatla değil Ar-Ge ve savunma sanayinin gelişmişliğiyle mümkündür. Biz bugün silahlı İHA üretir duruma geldik. Bunu geliştirerek devam ettirmeliyiz" diye konuştu.

“Mütevazı değil iddialı olun”
Konuşmasının sonunda öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Bozlağan, "İstanbul, dünyanın merkezinde bir şehir. New York ve Tokyo’ya orta uzaklıkta yani coğrafi olarak bakıldığında ticari anlamda da çok iyi bir yerde. Bu açıdan İstanbul’u sırtlayıp geleceğe taşıyacak olanlar sizlersiniz. Siz gençlere vasiyetimdir; devletin ve milletin itibarını sağlayacak hiçbir konuda mütevazı olmayın. İddialı olun ve hep en iyisini isteyip bunun için çalışın zaten başarılı olursunuz" dedi.