On bir ayın sultanı Ramazan, Beylikdüzü’nde tüm maneviyatı ile yaşanacak. Bu sene Ramazan etkinliklerini, İstanbul’un en büyük kent parklarından biri olan Yaşam Vadisi’ne taşıyan Beylikdüzü Belediyesi, vatandaşlar için Ramazan boyu sürecek bir akış hazırladı. Her akşam Ramazan’ın maneviyatına uygun Türk Sanat Müziği konserleri ile Saat 21.00’da Yaşam Vadisi Sahnesi’nde başlayacak program; çeşitli dinletiler, söyleşiler, dini sohbetler, tiyatro ve gösterilerle gece boyu devam edecek.

Beylikdüzü’nde birlik ve beraberliği pekiştiren Ramazan akşamlarının yaşanmasına az bir süre kaldı. Beylikdüzü Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda açılışını yaptığı Yaşam Vadisi’nde gerçekleştireceği Ramazan programı için hazır. Yaşam Vadisi Sahnesi’nde 30 gün boyunca her akşam saatler 21.00’i gösterdiğinde Türk Sanat Müziği konserleri ile başlayacak program, birbirinden anlamlı ve keyifli etkinliklerle gece boyunca sürecek.

Sohbetler, dinletiler ve geleneksel gösteriler olacak

Saat 21.30’da ise Yaşam Vadisi’nde Bir Kalem Aranıyor, Postacı Po, 4 Mevsim, Sevgi Çemberi, Kayıp Renkler, Kuklaların Efendisi, Doğanın Çocukları isimli çocuk tiyatro oyunları sahnelenecek. Bağlama, Piyano, Keman dinletileri ile vatandaşlara huzurlu bir ortam sunacak olan Ramazan akşamlarında ayrıca orta oyunu, Hacivat ve Karagöz gibi geleneksel gösteriler de sahneye koyulacak. Geçen senelerde de halkın severek dinlediği Prof. Dr. Razaman Ayvallı, dini sohbetleri ile yine Beylikdüzü’nde olacak. Önemli tarihçi ve yazarlardan İskender Pala ve İlber Ortaylı da sahneye konuk olarak derin bir söyleşi gerçekleştirecekler.

On binlerce vatandaş yine bir araya gelecek

Her sene olduğu gibi bu yıl da Kadir Gecesi Hayırlı İftar Sofrası, on binlerce vatandaşın katılımı ile 21 Haziran Çarşamba Saat 21.00’de Adnan Kahveci Mahallesi Beylik Pazarı Alanı’nda gerçekleşecek. Pazar alanında ayrıca her Ramazan akşamı, Saat 21.00’de sinema gösterimi olacak. Babamın Kanatları, Maymunlar Cehennemi, Casuslar Köprüsü, Miraç, Geliş, Av Mevsimi, Nefes:Vatan Sağolsun, İçimdeki Ses gibi popüler yerli ve yabancı filmler, sinemaseverlerle buluşacak.

“Herkesi davet ediyorum”

Nice mübarek Ramazanları birlikte yaşamaya dilediğini ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kardeşlik, hoşgörü ve paylaşım ayı olan Ramazan’ın birlik ve beraberlik duyguları içinde geçmesi adına bu sene de tüm ilçemizi kucaklayan etkinlikleri, yeni açtığımız Yaşam Vadisi’ne taşıdık. Herkesi bu ortamı yaşamaya davet ediyorum. İnanıyorum ki bir arada olmanın gücü, Türkiye’mize en kuvvetli mesaj olacaktır” şeklinde konuştu.