Çekmeköy Belediyesi ve Sealed Air iş birliği ile yürütülen Şeffaf Mutfak Sağlıklı ve Güvenilir İşletmeler projesine başvuru yapan yeni işletmeler, Şeffaf Mutfak bayraklarını almaya başladı.

Çekmeköy’de gıda sektöründe hizmet veren tüm işletmelerin yeme-içme alanlarında bir standart oluşturarak, vatandaşa sağlıklı ve güvenilir hizmet verebilmeleri için işletmelere yol gösteren Şeffaf Mutfak Projesi’nde eğitim ve denetimler devam ediyor. Çekmeköy Belediyesi ve profesyonel temizlik ve hijyen ürün/sistemleri sektöründe çözümler üreten bir firmanın iş birimi Diversey Care,tarafından 2016 yılında hayata geçirilen projenin ikinci döneminde 26 işletme başvuru yaptı. Gönüllü olarak projeye dahil olan işletmeler, kendi şartları göz önünde bulundurularak gıda güvenliği ve hijyen konusunda uzman ekipler tarafından değerlendirildi. Ekiplerin analizlerinden sonra hazırlanan raporla, işletmeler mevcut durumlarını görme fırsatı buldular. Çıkan rapora göre, tespit edilen eksiklik ve yanlışların düzeltilmesi için işletmelere tavsiyelerde bulunuldu ve bu düzenlemelerin yapılması için süre verildi. İncelemeler, düzenlemeler ve eğitimlerin ardından istenilen düzeye ulaşan işletmeler “Şeffaf Mutfak, Sağlıklı ve Güvenilir İşletmeler Sertifikası ile Bayrağı” almaya hak kazandılar.

Üç işletme güven sembolü bayrağını aldı

Bayrak alma sürecini çabuk tamamlayan üç işletme verilen sürelerden önce Şeffaf Mutfak bayrağını almaya hak kazandı.İlk dönem bayrak alanlar arasına katılan yeni mutfakların takip denetimleri diğerleriyle birlikte periyodik olarak devam edecek.