Turabibaba Kütüphanesi’ndeki kurslara katılan çocuklar, bir yıl boyunca öğrendikleri dans, müzik ve tiyatro gösterilerini yıl sonu kapanış etkinliğinde sahneledi. Programa katılarak çocukların performanslarını izleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Turabibaba Kütüphanesinde eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sertifikalarını takdim etti.

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi tarafından düzenlenen yıl sonu kapanış programı renkli görüntülere sahne oldu. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte yıl boyunca Turabibaba Kütüphanesi’ndeki kurslarda eğitim alan çocuklar; dans, müzik, tiyatro ve mehteran gösterileri ile izleyenlere görsel bir şölen sundu. Etkinlikte çocukların sergilediği halk oyunları ve mehteran gösterileri izleyenlerden tam not alırken, müzik korosunun seslendirdiği şarkılar da izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da programa katılarak çocukların ve ailelerin sevincine ortak oldu. Program sonunda ise Başkan Demircan, Turabibaba Kütüphanesinde eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sertifikalarını takdim etti.

“Beyoğlu’ndaki her bir çocuğa yıl içerisinde 3-4 kez değebiliyoruz”

Beyoğlu’nde her çocuğun ilgisine yönelik etkinlikler düzenlediklerini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Her yıl 3 bin çocuk Kefken kampında kampa gidiyor, 12 bin çocuk ok atıyor, 17 bin çocuk buz patenine katıldı, 10 bin çocuk sinemaya gitti, 4 bin çocuk spor aktivitelerine katıldı ve toplam bu tür faaliyetlere katılan çocuk sayısı yılda 69 bin. Zaten bizde 34 bin çocuk var. Ayrıca Turabibaba Kütüphanemizde branşlarda, değişik etkinliklerde yılda 16 bin çocuğa ulaşıyoruz, sadece Turabibaba Kütüphanesinde. Semt konaklarındaki rakam 28 bin. Bu şu demektir; neredeyse Beyoğlu’ndaki her bir çocuğa ama geziyle ama etkinlikle yıl içerisinde 3-4 kez değebiliyoruz. Bir tane kütüphane, bir gençlik merkezi, Kefken kampı ve 15 tane semt konağıyla 250 bin nüfusun çocuklarının neredeyse tamamına ulaşıyoruz” diye konuştu.