Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın yeni şubesi hizmete açıldı. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 82. yıldönümü ve Dünya Gönüllüler Günü gibi 2 anlamlı etkinliğe de ev sahipliği yapan şubenin açılış kurdelasını Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Kadın Kent Gönüllüleri ile birlikte kesti.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın yeni hizmet birimi, Yayla Mahallesi’nde hizmete açıldı. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda hizmet veren Kadın Kent Gönüllüleri’nin çalışmaları, projeleri ve toplantılarına ev sahipliği yapacak şekilde dizayn edilen yeni şubenin açılışına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Kadın Kent Gönüllüleri ve gönüllülerin desteğiyle hizmet veren kadın kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplumu 1 Basamak Daha Yukarı Çıkarmak İçin İşbirliğimizi Sürdüreceğiz
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın yeni şubesinin açılışında ilk konuşmayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı gerçekleştirdi. Gönüllü kadınların tüm toplumsal sorumluluklara hazır olduğunu ve gönül birliğiyle hareket ettiğini belirten Dr. Fatma Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Tuzla’da gönüllü faaliyetlerimizi hep birlikte çok güzel bir şekilde gerçekleştirilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gönüllü olarak çalışan tüm kadınların ve erkeklerin Dünya Gönüllüler Günü’nü kutluyorum. Bugün ayrıca Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 82. yıldönümünü kutluyoruz. Biz kadınların sosyal hizmetlerini, toplumsal sorumluluklarını ve faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Bu faaliyetlerin Tuzla’da giderek artmasında da mutlu oluyoruz. Gönülden yapılan faaliyetlerin ücretli yapılan faaliyetlerden çok daha kıymetli olduğunun farkındayız . Çünkü karşılığını beklemeden iş yapmak, bu bencil dünyada bunu ortaya koymak, gerçekten büyük bir farkındalık oluşturuyor. O açıdan tüm gönüllüleri tebrik ediyorum. Farklı platformlarda farklı işler yapan gönüllülere de aynı dileklerimi iletiyorum. Kadınlar olarak toplumsal anlamda bize ne vazife düşerse toplumu bir basamak daha yukarıya çıkarmak adına bu faaliyetlerin içerisinde bulunacağız. Kadınlar olarak bize ne görev düşerse, toplum ne görev yüklerse, el birliğiyle hangi fikirden, hangi düşünceden olursak olalım sorunları ortadan kaldırmak, dezavantajlı kesimleri daha avantajlı duruma getirmek için bize ne vazife düşerse hep birlikte yapmanın mutluluğunu yaşayacağız”
İnsanı İnsan Yapan Değerlerin En Önemlisi Paylaşmak, Kardeşlik ve Sevgidir
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın kendisi için ek kıymetli proje olduğunu bu açılışta da bir kez daha vurguladı. Kadın Kent Gönüllüleri’ne hizmetleri için teşekkür eden Başkan Yazıcı, “Gönlünü bu millete, devlete ve halka vermiş olan, gönüllülük ruhuyla insana hizmet eden, gönlü zengin herkese teşekkür ediyorum. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda yapılan işleri en keyif aldığım, bana en çok huzur veren hizmet olarak görüyorum. Gönlünü karşılıksız olarak birilerine açabilmek, yardım edebilmek, insanların kötü zamanlarında yanında olabilmek, bir çocuğun başını okşayabilmek, bir fakirin yanında bulunabilmek, O’nun sofrasında elinizdekini bölüşebilmek ancak gönlü zengin insanların yaşayabileceği bir duygudur. Çağımız ne kadar ilerlerse ilerlesin, insanı insan yapan değerleri kaybettikten sonra hiçbir gelişmenin anlamı yoktur. İnsanı insan yapan değerlerin en önemlisi de paylaşmaktır, kardeşliktir, sevgidir ve insanlardan bir şey beklemeden yapılan işlerdir. Bir işi başarmaya gönüllü olabilmek, bir insanın mağduriyetine gönül verebilmek büyük bir gönül istiyor” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yardımlaşmayı ve mağdura gönül açmayı öğreten medeniyetimizin emanetini sürdürdüklerini vurguladı. Başkan Yazıcı, “Avrupa’da dikilen birçok eserin altında kölecilik, sömürü var. Batı medeniyeti bize bazı şeyleri öğretiyor ama aslında bizden öğrenecekleri çok şeyleri olduğuna inanıyorum. Yardım etmeyi, yardımlaşmayı, bir yere gidip oranın yer altı yer üstü zenginliklerini almayı değil bir yere gidip o insanlara insani yardım yapabilmeyi, gönül açabilmeyi öğreten bir medeniyetin evlatlarıyız biz” ifadesini kullandı.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na yeni katılan Kadın Kent Gönüllüleri’ne rozetleri Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı tarafından takıldı. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın yeni şubesinin kurdelası Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Kadın Kent Gönüllüleri tarafından birlikte kesildi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, açılışın ardından şubeyi gezdi.