Ümraniye Belediyesi tarafından 14’üncüsü düzenlenen sünnet şöleninde bin 500 çocuk sünnet edildi. Sünnet şölenine katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bin 500 civarında çocuğumuz sünnet edildi ve onlara bugün bir düğün yapıyoruz, bir bayram yapıyoruz ve bunu 14 senedir yapıyoruz” dedi.

Ümraniye Belediyesi tarafından 2004 yılında başlatılan sünnet şöleninin 14’üncüsü Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleştirildi. 14 yılda toplam 23 bin çocuğu sünnet ettiren Ümraniye Belediyesi, bu yıl da bin 500 çocuğu sünnet ettirerek ailelerin bütçesine katkıda bulundu. Geleneksel hale gelen sünnet şölenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra sünnet olan çok sayıda çocuk ve aileler katıldı. Şölen, Kur’an-ı Kerim okunması ve ardından mehteran takımının marşları ile başladı. Şölende, çocuk korosundan Hacivat Karagöz gösterisine, İllüzyon gösterisinden çocuk tiyatrosuna kadar birbirinden güzel çok sayıda etkinlik yer aldı.

Ümraniye 14’üncü Geleneksel Sünnet Şöleni ile ilgili açıklamalarda bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bayram yeri gibi oldu burası. Bin 500 civarında çocuğumuz sünnet edildi ve onlara bugün bir düğün yapıyoruz, bir bayram yapıyoruz ve bunu 14 senedir yapıyoruz. Artık geleneksel hale geldi. İnşallah ömrümüz oldukça da bu hizmeti sunmak istiyoruz. Çünkü anne ve babalar için ciddi bir konu bu. Evlatlarının mürüvvetini görmek istiyorlar. Erkekse sünnetini görmek istiyor, askere gittiğini görmek istiyor, askerden geldiğini görmek istiyor, evlendiğini görmek istiyor, kız evladı ise telli duvaklı gelin olduğunu görmek istiyor. İşte tepeden tırnağa bu gördüğünüz delikanlıları giydiriyoruz. Hem de normal gelir grubuna sahip, orta gelir grubuna sahip bir ailenin, bir babanın yapabileceği en güzel imkanlarla bu çocuklarını giydiriyoruz. Sünnet ettiriyoruz doktorlara ve ardından hepsini bir araya topluyoruz, böyle güzel bir günde onların düğünlerini de kutlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.