Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali, "Bu Senin Hikayen" sloganıyla yerli ve yabancı 34 öykücüyü ağırlıyor. Festivalin konuklarından Çal Bahtiyar adlı kitabın yazarı Arzu Kadumi, öyküyü hayata açılan bir pencere olarak gördüğünü söyledi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali tüm hızıyla sürüyor. Festival, "Bu Senin Hikayen" sloganıyla yerli ve yabancı 34 öykücüyü ağırlıyor. Karabatak, CF, TRT Çocuk gibi dergilerde öyküleri yayımlanan, "Çal Bahtiyar" adlı ilk kitabı iki yıl önce okurla buluşan Arzu Kadumi de festivalin konukları arasında yer aldı. Beş yıl önce Halep’e giden gazeteci eşinden bir daha haber alınamayan Arzu Kadumi, yaşadıklarının yazdıkları üzerinde etkili olduğunu dile getirdi. Kadumi, öykünün yaşadığımız zamana, koşuşturmaya, hıza daha kolay temas ettiğini dile getirdi. Roman yazmanın ve okumanın bir sabır işi olduğunu belirten yazar, hem form hem yoğunluk açısından öykünün daha gerçekçi olduğunu savundu. “İnsanın yazıyla uğraşması hayata açılan bir pencere, tutunacak bir dal diye düşünüyorum" diyen Kadumi, öykünün iyileştirici gücüne vurgu yaparak şunları söyledi:

"Öykü şifadır. Pek çok öykü yazarı da bunu söyler. Benim durumum biraz daha özel. Yaşadıklarımdan sonra bir kitabımın çıkması insanlarda böyle bir algı oluşturmuş olabilir ancak ben 2010’dan beri edebiyatla uğraşıyorum. Ali Ural’ın öğrencisiyim. İyi ki öykü yazmaya başlamışım."

Öykülerinde daha çok kendinden beslendiğini dile getiren Kadumi, "Bir yazar olarak kendimi yazıyorum aslında. Doğal olarak insandan besleniyorum. Sokağa adımımı attığım andan itibaren müthiş bir duyarlılığım oluşuyor. Eskiden de böyleydi ama öyküden sonra keskinleşti” dedi.

Çalışmalarını sürdüren yazar, şu sıralar yeni bir kitap hazırlığında olduğunu belirtti. Öyküyle irtibatının kesileceğini hiç düşünmediğini söyleyen Kadumi, “Şu an ortaokul öğrencilerine yönelik bir çocuk kitabı çıkarma aşamasındayım” şeklinde konuştu.