İzmir Sağlık Koleji Rehber Öğretmeni Hatice Soydoğan Özcan, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı düzenlemeyle kamu okullarının 10. sınıflarından özel sağlık meslek liselerine nakil işlemlerinin açıldığını duyurdu.

İzmir Sağlık Koleji (İSK) Rehber Öğretmeni Hatice Soydoğan Özcan, bir süredir e-okul sistemi üzerinden kamu okullarında okuyan 10. sınıf öğrencilerinin özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinin sağlık alanlarına geçişinin yapılamadığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığının 16 Ağustos tarihinde yaptığı bir düzenleme ile geçişleri açtığını anlatan Özcan, "Bakanlığımızın yaptığı düzenleme ile kamu okullarının onuncu sınıfında okuyan öğrencilerimizin, sağlık kolejlerine geçişlerinin önü açıldı. Alınan karar, bu düzenlemenin yapılmasını bekleyen onlarca velimiz ve öğrenci tarafından mutlulukla karşılandı. Her türlü devlet okulunda sağlık meslek liselerine geçiş yapılabilmesinin önü açıldı. Öğrenci 10. sınıf ise 30 Eylül tarihine kadar geçişlerin yapılması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığının sistemi 1 Ekim’de geçişleri onaylamayacak” diye konuştu

Teşvik için son tarih 6 Eylül

Öğrencilerin devlet teşviğinden faydalanmaları için 6 Eylül’ün son gün olduğunu hatırlatan Özcan, "Teşvikten yararlanmak isteyen öğrencilerin 6 Eylül tarihine kadar yeni okullarına kayıt yapılması lazım. Veliler bu tarihe kadar gelip kayıt yaptırdıkları takdirde devlet teşviğinden yararlanma şanslarını da korumuş olacaklar” diye konuştu.