İzmir İl Jandarma Komutanlığı`na bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığında kısa dönem olarak temel acemilik eğitimini tamamlayan 219 er için yemin töreni düzenlendi.
Aliağa ENKA Salonunda düzenlenen 365. kısa dönem er yemin törenine Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, İzmir il Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Şehit Yüzbaşı Özgür Çevik ile Şehit Gökhan Çakır’ın ailesi ile gaziler ve asker aileleri katıldı.

"Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda yükselecek"
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit, şunları söyledi:
"Hürriyet ve bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin savunucusu ve her an göreve hazır olan Jandarma teşkilatının birer ferdi olarak, birlik ve beraberlik içerisinde yemininize bağlı kalıp her türlü şer unsurlarına karşı mücadele edeceksiniz. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk ulusunun şerefinin simgesi olduğunu ve yurdumuzun en ücra köşesinde bile sizleri onurlandıracağının bilincinde hareket ederek, jandarma teşkilatının aynası olduğunuzu unutmayın. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizamlara uyacağınızdan, yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda yükselecek. Bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir."
Açılış konuşmasının ardından Türk bayraklarına sarılı masaların üzerinde bulunan silahlara el koyan askerler, hep bir ağızdan yemin etti. Yemin töreni sırasında Türk bayrağına el basarak yemin eden evlatlarını izleyen asker aileleri ant içme törenini gururla izledi. Kimi asker yakınlarının da gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Yemin töreninin ardından birliğe ilk katılan er olan Onur Kut’a İzmir İl Jandarma Komutanını Albay Hasan Koçyiğit Yılmaz tarafından ödül verildi. Yemin töreni heyecanını aileleri ile birlikte yaşayan Asker yakınları, tören sonrasında vatani görevlerini yapan evlatları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek hasret giderdi.