Urla Belediyesi tarafından yapılan Balıklıova sahil düzenlemesi içerisinde yer alan Balıklıova Semt Merkezi ve Kadın Emeği Çay Ocağı açıldı. Semt merkezi içerisindeki çay ocağında Balıklıovalı 28 kadının dönüşümlü olarak çalışacak.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Balıklıova köyüne giderek Balıklıova Semt Merkezi ve Kadın Emeği Çay Ocağı’nı ziyaret edip, kadınların ilk iş gününde yanlarında oldu. Çay ocağının çok güzel olduğunu ve sahilde güzel hizmetler verecek olduğunu belirten Başkan Uyar, “Kadınların elinin değdiği yer güzelleşiyor. Burada bu kalabalığı görmek beni çok mutlu etti. Köyümüze gelen misafirlerin rahatlıkla oturup Balıklıova köyünün hamarat kadınlarının lezzetli yiyeceklerini yeyip, çaylarını yudumlayacakları, denize karşı keyif yapacakları, isteyenlerinde denize rahatlıkla girebileceği bir yer oldu. Her şey halkımız için, her şey daha güzel bir Urla için” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan tam not

Haftasonu tatilini değerlendirmek için Balıklıova sahiline gelen vatandaşlar Başkan Sibel Uyar’a teşekkür etti. Çok güzel bir alan yapıldığını söyleyen vatandaşlar, “Yıllardır beklediğimiz gün bugünmüş. Rahatlıkla denize giriyor, açılan çay ocağında oturarak denize karşı keyif yapıyoruz. Sahili köylüye ve tüm vatandaşlara kazandırdığı için Başkanımız Sibel Uyar’a çok teşekkür ediyoruz” dedi. Hizmete giren Kadın Emeği Çay Ocağı’nda kadınlar hem para kazanacak hem de Balıklıova köyü gelişecek. Aynı zamanda semt merkezi olan binada yıl boyunca çocuklara ve kadınlara eğitimler verilecek.