Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, kentte gerçekleşen muhtarlar toplantısında, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum ile Türkiye’nin ayağındaki son prangalardan da kurtulacağını söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ile Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, muhtarla yapılan toplantıda bir araya geldi. Sürekli ve Uğurlu, muhtarların sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi. Referandum ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Sürekli, 16 Nisan’da vatandaşlardan ’Evet’ oyu kullanmasını istedi.

Mevcut sistemin adil olmadığını kaydeden Başkan Uğurlu ise, "2002 yılından buyana ülkemizin geleceği ve huzuru için çalışan AK Parti iktidarı 2007 yılından sonra sıkıntılarla mücadele etmeye başladı. Bu sıkıntılar yabancı odaklar ve onların yerli işbirlikçileri tarafından yaşatılıyordu. Artık bu sıkıntıların yaşanmaması için Türkiye’nin geleceği için 16 Nisan’da kararımız ‘Evet’ olmalı. Ülkesini, bayrağını ve milletini seven herkes 16 Nisan’da kararını verecek ve türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacaktır” dedi.

Başkan Uğurlu, "Bizim 15 Temmuz ile ilgili bildiklerimiz gerçeklerin yüzde 5’i bile değil. Bu devlet o gece kimin nerede ne yaptığını belgeleri ile birlikte biliyor ve günü geldiğinde açıklayacaktır. 15 Temmuz gecesi sınırlarımızda bekletilen yabancı güçlerin belgeleri devletimizin elinde mevcut. O gece hangi ülkenin istihbarat şeflerinin nerede toplantılar yaptığını devletimiz belgeleri ile birlikte açıklayacaktır. Artık eski Türkiye yok. 16 Nisan’da devletimiz 15 Temmuz’un yerli işbirlikçilerini de dış aktörlerini de söküp atacaktır. Bakın şuanda Avrupa ülkeleri hayır noktasında birleşmiş bir şekilde demokrasi adı altında birleştikleri perdeyi sadece kendilerine doğru çekiyorlar. Unutmayınız ki 15 Temmuz’da yerli işbirlikçilerinizin yapamadığını sizler de yapamayacaksınız” ifadelerini kullandı.