Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Liginde mücadele eden Bornova Becker Spor, 14. haftada karşılaştığı Yalova VIP’i kendi evinde 48–86’lık skorla mağlup etti.
Yalova VIP karşısında maç boyu yaptığı savunma ile öne çıkan Bornova Becker Spor, 24 asist ve 37 ribaunt ile maçın galibi oldu. Maçta Chanita Marie Jordan 15 sayı ile oynarken, takım kaptanı Nazlı Güler 10 sayı 5 asist, Esra Kayaoğlu ve Gülşah Duman da 10’ar sayı ile maçı tamamladı.
İstedikleri gibi bir maç oynadıklarını kaydeden Bornova Becker Spor Başantrenörü Olcay Orak, “İyi müdafaa yaptık. Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. Yalova VIP takımına da misafirperverliğinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. Rakiplerini tebrik eden Yalova VIP Baş Antrenörü Halil Caner Yıllar ise, “Ne kadar güçlü bir takım da olsan, kaliteli bir kadro da olsan, maçları ciddiye alacaksın. Onlar da ciddiye almadıkları maçlarda neyle karşılaştıklarını biliyorlar. Onların hedefi ayrı, hedefledikleri yolda lige çıkma yolunda onlara başarılar diliyorum. Bizim hedefimiz ayrı. Kısıtlı bir kadro yapım var. O yüzden hedef maçlar belirlemek zorundayız. Şimdi Çarşamba günü Eskişehir maçımız var. Onu düşünerek hareket ettim, gerek maç öncesinde gerek maç içerisinde” dedi.
Bornova Becker Spor, 14 Aralık’ta kendi evinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni ağırlayacak.