İzmir’de önemli bir eksikliği gideren Bornova Stadı’nın kapasitesini 11 bin 500’e çıkaracak proje tamamlandı. Milli Emlak Müdürlüğü tarafından tahsisi yapılan alandaki inşaat çalışmaları 2017 yılında başlayacak. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kente kazandırdıkları stadın yeni etabını da en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun ardından UEFA’dan da vize alan Bornova Stadı için müjdeli bir haber daha geldi. Kuzey tribünü ve bu tribünle birleşecek Doğu tribününün kalan bölümü için düğmeye basıldı. Milli Emlak tarafından tahsisi yapılan ve onayı gelen alandaki inşaat çalışmaları 2017 yılında içerisinde başlayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi’nin daha once olduğu gibi yine ortak çalışması ile yürütülecek inşaat tamamlandığında şu an TFF 1. Ligi’nde mücadele eden Göztepe ve Altınordu takımlarına ev sahipliği yapan Bornova Stadı’nın seyirci kapasitesi 11 bin 500’e çıkacak. Öte yandan stat çevresinde bulunan viyadüklerin altının; otopark, peyzaj düzenlemeleri ve ışıklandırma için kullanılmak üzere Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden belediyeye tahsisi yapılması amacıyla gerekli başvuru da yapıldı.

2017’de başlayacak
Bornova Belediye Olgun Atila, kuzey tribünün yapılacağı alanla ilgili bürokratik işlemlerin tamamlandığı belirterek, “Projesini hazırladığımız tribünün inşaatına 2017 yılı içerisinde başlayacağız. Sadece Bornova değil, İzmir için çok önemli olan stadımız bu çalışmaları da tamamlandığımızda daha güzel bir görünüme kavuşacak. Hazırladığımız projede tribünlerin dışında kaferya, spor salonu ve eğitim salonu gibi pek çok bölüm yer alacak. Amacımız Bornova Stadı’nı maç günleri dışında da yaşayan bir yer haline getirmek. Daha önce olduğu gibi yine Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüteceğimiz çalışmaları en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Üçüncü etap çalışmaları kapsamında 30 kişilik engelli tribünü, 25 adet loca, 2 adet loca cafe, seyirci fuaye ve kafe alanları, seyirci ilk yardım odaları, UEFA standartlarına uygun bay-bayan ve engelli wc’ler, 750 metrekare spor salonu, bale-dans-halk oyunları eğitim salonu, digital maç izleme salonları, futbol takımları resim sergi salonu, spor giyim mağazaları, ihtiyaçlara yönelik 6 adet dükkan, yeşil teras, açık sergi ve kokteyl alanı yapılacak.