Foça Bedia Midilli İlkokulu’nun bu yıl 2.’sini düzenlediği ‘Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası’nın finali, Demokrasi Meydanı’nda yapıldı.

Eğitim yılı başından itibaren akıl ve zekâ oyunları konusunda eğitilen Foça Bedia Midilli İlkokulu’nun; 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencileri, final oyunlarını kazanmak için yarıştı. Seksen öğrencinin yarıştığı oyunlara, veliler de ilgi gösterdi.

Öğretmenleri eşliğinde ‘koridor’, ‘mangala’, ‘9 taş’, ‘surakarta’, ‘reversi’, ‘soma küpü’, ‘jenga’ ve ‘Q-Bitz’ isimli oyunları oynayan ve ilk üç dereceyi alan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası’nın finalini izlemek üzere Foça Bedia Midilli İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleriyle bir araya gelerek, başarılar diledi. Başkan Demirağ, ‘Akıl oyunları, hem eğlendirip, hem de zekâ ve yetenek geliştiren çok önemli bir eğitim faaliyeti. Küçük yaşta bu eğitimi alan öğrenciler, gelecekte doğru düşünme kabiliyetlerini arttırıp, hayatta daha başarıl olacaklar. Foça Belediyesi olarak eğitime verdiğimiz destekler devam edecek’ dedi.