Sosyal belediyeciliğin kalesi kent olarak bilinen Gaziemir’de; belediye, ESBAŞ ve MOPSAN işbirliğiyle ‘sağlık köyü’ kuruluyor. Evde Hasta ve Yaşlı Bakım, Pozitif Yaşam ile Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma adlarıyla üç merkezin yer alacağı kompleks 18 ayda bitecek.

Gaziemir Belediyesi’nin sağlık alanında marka olan hizmetleri; Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) ile MOPSAN İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. İşbirliği sonucu kurulacak ‘sağlık köyü’ sayesinde tek çatı altında toplanıyor. ‘Sosyal belediyeciliğin kalesi kent’ olarak bilinen ilçede; belediye, ESBAŞ ve MOPSAN’ın birlikteliğiyle kurulacak sağlık köyünde; Evde Hasta ve Yaşlı Bakım, Pozitif Yaşam ile Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma adlarıyla üç merkez yer alacak. Beyazevler Mahallesi’nde ilk aşamada 1200 metrekare kapalı alanda inşa edilecek üç merkezin yapımına ilişkin protokol, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile ESBAŞ ve MOPSAN Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler arasında imzalandı.

Gaziemir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, sağlık köyünün yapımı için 3 bin 347 metrekarelik arsanın İZOKOM tarafından bağışlandığını belirterek, kurulacak sağlık köyünün kapsam olarak Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çizdi.

“Eğitim ve sağlığa ciddi paralar harcıyoruz”

ESBAŞ ve MOPSAN yönetimine Gaziemirliler adına teşekkür eden Şenol, 2009’dan bu yana ‘Hayata ve Hayallere Dokunan Sosyal Projeler’ adıyla hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı. “Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentler hızlı ilerler” sözüyle yola çıktıklarını belirten Şenol, “Doğumdan önce, ölümden sonra sloganıyla uyguladığımız sosyal projeler birçok belediyeye, hatta devlete örnek oldu. Göreve geldiğimden bu yana eğitim ve sağlıklı insanların yaşadığı kentlerin hızla ilerleyeceğini biliyordum. Bunun en güzel örneklerinden biri Gaziemir. Belediye başkanlarının görevi sadece yol, kaldırım yapmak değil. Bizim esas amacımız kent fiziki olarak gelişirken aynı zamanda sosyal ve kültürel olarak gelişmesi gerekiyor. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Kendimize hedef koyduk ve eğitim ile sağlığa ciddi paralar harcıyoruz. Bu kenti çok daha ileri götürmye çalışıyoruz. Bu projeinin de 18 ay içinde bitmesi öngörülüyor Ancak bir yılda tamamlanacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Türkiye’ye örnek olacak birçok proje hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Şenol, maddi olarak katkı olmasa bile manevi olarak katılım sağlayıp Gaziemir için yeni proje fikirlerine de açık olduklarını ifade etti.

Sosyal sorumluluk anlayışı

Protokol imza töreninde söz alan ESBAŞ ve MOPSAN Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler de, sosyal sorumluluk anlayışları gereğince bu işbirliğini yaptıklarını dile getirdi. Dr. Güler, ESBAŞ’ın bölge ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sunduğunu vurgulayarak, “Gaziemir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında verdiği hizmetleri takdirle takip ediyoruz” dedi.

Protokol imza töreninin ardından Başkan Şenol, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Güler ile İZOKOM Başkanı Turhan Tekin Tuncel’e plaket takdiminde bulundu.