İmam hatipliler ve Mezunları Derneği (İMHAD) üyeleri, İzmir Konak Meydanı’nda İsrail’in Mescid-i Aksa’da ibadeti yasaklamasını protesto etti.

İzmir’in simgesi saat kulesinin önünde İmam hatiplilerin katılımı ile gerçekleşen eylem, Filistin’deki Müslüman katliamına ve dünya kamuoyunun bu katliamlara sessiz kalışına dikkat çekmek için kısa bir tiyatro gösterisi ile başladı. Ayrıca programda İMHAD Başkanı Burhanettin Kansızoğlu tarafından da bir açılış konuşması yapıldı. Ardından İmam Hatip Öğrencisi Hafız Fehmi Ceylan basın açıklamasını okundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mescid-i Aksa’mız yıllardır zulüm altında, Kudüs’ümüz, Filistin’imiz kan ve gözyaşıyla anılır oldu. Çeşitli bahanelerle Filistin’e saldıran, İslam’ın, Müslümanların şeref ve haysiyetine kasteden bu siyonistler, öz be öz vatanlarını müdafaa eden, ümmetinin, milletinin ırz ve namusu uğruna can veren, mücahitlerimizi ’teröristler’ diye de yaftalamaktan geri durmuyor. Yine bahane üretip Mescid-i Aksa’mızda iki haftadır cuma namazını kıldırtmayan, kardeşlerimizi şehit etmekten geri durmayan zalim İsrail’i lanetliyoruz. Diyoruz ki, ’Kudüs er ya da geç en kısa zamanda Allah’ın izniyle özgürlüğüne kavuşacaktır.’ Kudüs, şehitler ve gaziler verse de, Mescid-i Aksa’yı engellemeye çalışsalar da; biz diri durdukça, biz kararlı oldukça, biz aklıselim davrandıkça Kudüs Allah‘ın izniyle en kısa sürede özgürlüğüne kavuşacaktır. İmam hatipliler dünyada gelişen olayları takip etmekte, göğsünü gere gere insanlığın, ümmetinin, Filistin’in, Kudüs’ün ve her mazlumun yanında saf tutmaktan onur duymaktadır."

Basın açıklamasının sonrasında dernek gönüllülerinden Bünyemin Ertekin’in duası ile protesto programı son buldu. Gurup olaysız bir şekilde dağıldı.