Denizli İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, iş verenler ile iş arayanları onlarca kişiyi bir araya getirdi.
Denizli Pamukkale Üniversitesinde, Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) ev sahipliğinde gerçekleşen ve İZFAR Organizasyon işbirliğiyle düzenlenen 5. Denizli İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (DENİF) başladı. Bu yıl 5’incisi düzenlenen ve iki gün boyunca iş verenlerle iş arayanları bir araya getirecek olan fuara, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altınparmak, Denizli İŞ-KUR İl Müdürü Ferudun Giresun, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.
İş arayanlara iş kapısı
Ulusal ve bölgesel olarak toplamda 58 firmanın katıldığı fuarın açılışında konuşan Denizli İŞ-KUR İl Müdürü Ferudun Giresun, 2016 yılının Temmuz döneminde ülkemizdeki işsizlik oranının yüzde 10.7 olduğu bilgisini vererek, "Ülkemizin işsizlik oranı Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında, ortalamaya yakın ve hatta bazı Avrupa ülkelerinden düşük bir orandadır. Hizmet verimliliğini ve çeşitliliğini her geçen gün arttıran İŞ-KUR, 2016 yılının ilk 9 ayında 10 bin 580 kişiyi işe yerleştirmiştir. İş yerleştirmelerinin yanı sıra, 48 bin 297 kişi ile de işe ve mesleğe yönlendirme konusunda birebir görüşme yapmıştır. 10 bin 179 firmaya da danışmanlık hizmeti vermiştir. Bugün burada iş verenler ile iş arayanları buluşturduğumuz ve bu yıl 5’incisini düzenlediğimiz İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının da hedefine başarıyla ulaşacağı umudundayız" dedi.
Vali Altınparmak: "Hayalimiz olmalı"
Düzenlenen Fuarı, Denizli için çok anlamlı bulduğunu ifade eden Denizli Valisi Dr. Ahmet Altınparmak ise iş arayanlara ve öğrencilere tavsiyelerde bulunarak şöyle konuştu:
"Yeteneklerinizle, bilgilerinizle, çalışarak elde edilebilecek hayaller edinmelisiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü vardır; ’Önce hayal ettim, sonra hayallerimin önündeki engelleri bir bir kaldırdım.’ Bu anlamda konunuzun en iyisi olmak için çalışmalısınız. Hedefinizi belirlediğiniz ve işinizi iyi yaptığınız sürece aranan eleman olursunuz. En iyi eleman olursunuz. Ama bunun için de çalışmak, çalışmak, çalışmak gerekir."