İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, TOBB tarafından düzenlenen Nefes Kredisi Kampanyasına İTO’nun 10 milyon lira yatırarak katılacağını belirtip, “Bunun sonucunda üyelerimiz de 100 milyon lira uygun faizli kredi kullanabilecek” dedi.
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Nefes Kredisi Kampanyası dahilinde belirlenen bankalara, 1 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faiz ile para yatıran oda ve borsaların üyelerinin aynı bankalardan yatırılan miktarın 10 katına kadar kredi kullanabileceğini söyledi. Demirtaş, “Üyelerin kullanacağı faiz oranı yıllık yüzde 9.90 ve vadesi de 1 yıl olacak. Odamız da bu kampanyaya 10 milyon lira ile katılacak. Böylece üyelerimiz yatırdığımız 10 milyon liranın 10 katı olarak 100 milyon lira, uygun faizli kredi kullanabilecek” dedi.
Giderek zorlaşan ekonomik koşullar içinde KOBİ niteliğindeki İTO üyelerinin en büyük sıkıntılarının başında finansmanın geldiğini belirten Demirtaş, “Finansmana ulaşmak ciddi bir sorun. Diğer yandan faiz oranları da çok enflasyonun dahi üzerinde, yüksek oranlarda. Oysa üyelerimizin şu anda her zamankinden daha çok ucuz finansmana, uygun koşullarda krediye ihtiyacı var. Bu nedenle Odamızın tüm imkanları zorlayarak 10 milyon lira ile bu kampanyaya katılıyoruz. Diğer yandan bilindiği gibi yeni hizmet binamızı inşaa ediyoruz. İnşaat için bütçe olanakları fazla olmadığı halde kampanyaya 10 milyon lira yatırarak üyelerimizin 100 milyon lira kredi kullanmasını sağlayacağız. Eğer üyelerimizden talep gelirse, bir 10 milyon daha yatırıp, 100 milyon lira daha kredi kullanmalarını sağlayabiliriz. Bu zor günlerde İzmir Ticaret Odası, finansmandan yeni Pazar bulmaya, fuarlara katılmaktan eğitimlere kadar her alanda üyelerinin yanında yer almaya devam edecektir. Üyelerimize her alanda, her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Demirtaş, uygulamanın yaklaşık 1 ay içinde başlayacağını ve üyelerin kampanyadan yararlanmak için nasıl başvurmaları gerektiği konusunda ayrıca duyuru yapacaklarını da sözlerine ekledi.