İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), lisans yerleştirme sonuçlarına göre bin 912 yeni öğrencisine kapılarını açtı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Binlerce öğrenci üniversite hayaline kavuşurken, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ)’ne de bin 912 yeni öğrenci yerleşti. Rakama göre, lisans kontenjanında bin 273, ön lisansta da 639 öğrencinin eğitim alacağı belirtildi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesinin ilk vakıf üniversitesi olan İzmir Ekonominin kuruluşundan bu yana hedeflerinden sapmadan çağdaş, girişimci gençler yetiştirdiklerini vurguladı. Üniversitenin 16. yılında Türkiye’nin değerlerine bağlı 12 bin 102 genci mezun ederek, kariyerlerine uğurladıklarına dikkat çeken Başkan Demirtaş, Türkiye ve dünyanın geleceğine yön verecek yeni öğrencileri karşılamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

İzmir Ekonomi Üniversitesinin her yıl güçlenerek akademik yaşamda yer aldığını, yeni öğrencileriyle güçlerine güç katacaklarını belirten Başkan Demirtaş, “Geleceklerini İzmir Ekonomi’de şekillendirmeyi tercih eden 1912 adaya ve ailelerine gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür ederim. Şu an 8 fakültede 35 bölümde lisans, 32 önlisans programında eğitim veriyoruz. Demokratik ve çağdaş Türkiye yolunda Cumhuriyetimizin değerlerinden milim dahi sapmadan eğitim vermeye devam edeceğiz. Önce ülkemiz sonra dünya için başarılı mezunlar yetiştiriyoruz. Üniversitemiz bilime, ekonomiye, sağlık ve teknolojiye odaklandı. Önümüzde 5 yılda 500 milyon TL yatırım planımız var. Bu büyük parayı ülkemizin geleceğine ve gençlerimize harcayacağız. Yeni öğrencilerimiz de kuruluşumuzdan bu yana olduğu gibi İngilizce eğitim alacak. Bilgiyi kullanan, öz güveni yüksek, girişimci gençler olarak ülkemize ve dünyaya hizmet edecek. Öğrencilerimiz, atılımlarıyla beyin göçünü tersine çevirecek üniversite hayalimizin gerçekliğine katkıda bulunacak. Ülkemizin teknolojiyle katma değer sağlaması için bu yolda bir şeyler yapabileceğimize, örnek olabileceğimize inancım tam. Öğrencilerimize ve akademisyenlerimize güveniyorum" şekliden konuştu.