İzmir’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının büyük bir coşku ile kutlanması için hazırlıklar tamamlanırken, ilçe belediyeleri farklı farklı programlar düzenledi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramına az bir zaman kala İzmir’deki ilçe belediyeleri çeşitli programlar tertipledi. Konak Belediyesi, hafta geneline yayılan dolu dolu bir kutlama programıyla her gün bir etkinlik düzenlerken, ilçe genelindeki ev, iş yerleri ve mahalle muhtarlarına Atatürk portreli 20 bin Türk Bayrağı dağıtılmaya başladı. Vatandaşın ayağına kadar giden belediye görevlileri, bayrakları armağan etti. Vatandaşlar da Cumhuriyet coşkusuna ortak olmak için ev ve iş yerlerine bayrakları astı. Konak Belediyesi ayrıca, yaya ve araç trafiğinin olduğu cadde, bulvar ve sokaklar da bayrak ve Atatürk posterleriyle süslendi.
Cumhuriyet’in 93. yılını coşkuyla kutlayacaklarını belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Üzerinde yaşadığımız kadim topraklar, bayrağımıza saygı ve sevgiyle yoğrulmuştur. İzmir’in nefesidir bayrağımız. İzmirli onu hep yüreğinde taşır ve kalbinde dalgalandırır. Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümü anısına hemşehrilerimize armağan ettiğimiz bayrağımızla, hem Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutlamak hem de bizlere bağımsızlığımızı armağan eden kahramanlarımıza olan vefa borcumuzu bir kez daha yansıtmak istedik. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.
Bornova Belediyesi 5 bin Türk Bayrağı dağıtacak
Cumhuriyetin 93’inci kuruluş yıl dönümü Bornova Belediyesince hazırlanan program kapsamında coşku, birlik ve beraberlik içinde kutlanacak. 28 Ekim ve 29 Ekim günleri olmak üzere iki gün sürecek olan kutlamalar çerçevesinde resmi törenin yanında fener alayı ve ünlü sanatçı Buray’ın sahne alacağı konser de yer alıyor. Ayrıca iki günlük etkinlikler boyunca vatandaşlara 5 bin adet Türk bayrağı dağıtılacak. Tüm Bornovalıları kutlamalara davet eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Birlik ve beraberliğimizi göstermenin günü olan 29 Ekim’de hep beraber tek yürek olmak için tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.