Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü yetkilileri, kuş gribine karşı damızlık ticari etlik, ticari yumurta işletmeleri olmak üzere toplam bin 64 adet kümeste gerekli tedbirler alındığını bildirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, kuş gribine karşı alınan tedbirlerle ilgili bir toplantı yapıldı. Toplantıda, alınan ve alınması gereken tedbirleri sıralayan uzmanlar, hangi sektörlerin dikkat etmesi gerektiği konusuna da dikkat çekti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdür Yardımcısı Selami Turan, bin 64 adet kümeste gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

"Alt yapımız şu anda tamamen hazır"
Turan, "Hastalık görülmemesine rağmen olası bir kuş gribi enfeksiyonuna karşı tüm tedbirleri almış durumdayız. Çiftliklerde biyogüvenlik önlemleri alınarak olası bir salgına karşı alarma geçildi. İzmir’de konu uzmanı personel tarafından kuluçkahane, damızlık ticari etlik, ticari yumurtacı işletmeleri olmak üzere toplam 1064 adet kümeste gerekli tedbirler alındı. İl, İlçe Müdürlüklerimiz ve özel sektörce, dezenfeksiyon gibi uygulamalara yönelik alt yapımız şu anda tamamen hazır" diye konuştu.