İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO), toplam 75 milyon liraya mal olacak yeni hizmet binası Yönetim Kurulu Ekrem Demirtaş tarafında basına tanıtıldı.

Konak’ta bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Demirtaş, İZTO’nun mevcut binasının 1987’de yapıldığını, yıllar içinde üyelerin talepleri, kentin ve Türkiye’nin gelişmesi sonucu bu binanın da kendilerine yetmediğini söyledi.

Yeni hizmet binasının yapımı için 2014 yılında karar aldıklarını ifade eden Demirtaş, 7 katlı olacak binanın parsel alanının bin 452 metrekare olduğunu ifade etti. Demirtaş yeni hizmet binasının açılışını 29 Ekim 2017’de yapmak istediklerini belirterek, "Son teknoloji sistemler kullanılacak ve bütün bina otomasyona bağlanacak. Otomasyona bağlı cephe sistemi ile gün ışığından kontrollü bir şekilde yararlanılacak. Binamızın ana girişinde yer alan galeri boşluğunda dikey bitkilendirme peyzaj çalışması yapılacak" dedi.

Son teknoloji sistemler

Binada son teknoloji sistemler kullanılacağını ve binanın otomasyona bağlanacağını dile getiren Demirtaş, bu sayede gün ışığından kontrollü bir şekilde yararlanılacağını kaydetti.

Yeni hizmet binasının yeşil sertifika alması için çalışma yaptıklarını kaydeden Demirtaş, şunları söyledi:

"Yani tarihini üzerinde taşıyan, akıllı ve yeşil bir bina yapıyoruz. Geldiğimiz aşamayı özetlemek gerekirse dış cephe mermer ve alüminyum doğrama imalatlarının yüzde 60’ı bitti. Tarihi cephede mermer koyma işlemine başlıyoruz. Elektrik ve mekanik imalatların yüzde 60’ı tamamlandı. Bina içerisinde tüm kalemlerde ince işler hızlı bir şekilde ilerliyor. Şu ana kadar yapılan harcama 50 milyon 975 bin 244 lira. Yapılacak diğer işlerle yeni binamızın toplam maliyeti 75 milyon lirayı bulacak. Bunun tamamını da kendi öz kaynaklarımız ile karşılıyoruz."

Demirtaş daha sonra basın mensuplarıyla beraber yapımı devam eden binayı inceledi.