Karşıyaka Belediyesi, Ramazan ayının gelişiyle birlikte geleneksel eğlence kültürünü yeniden canlandırmaya hazırlanıyor. Davulcu, Meddah, Hacivat ve Karagöz gibi gösterilerin yer aldığı etkinlikler, ay boyunca ‘mobil araç’ ile farklı mahallelere taşınacak. Dev iftar ve sahur sofraları kurulacak.

Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamlayan Karşıyaka Belediyesi, binlerce Karşıyakalı’yı hem geleneksel eğlencelerde hem de iftar ve sahur sofralarında buluşturacak. Ramazan akşamlarına renk katacak etkinlik programı, 29 Mayıs’ta Mustafa Kemal Mahallesi ile başlayacak. ‘Davulcu, Meddah, Hacivat ve Karagöz, Ortaya Orta Oyunu, Nasrettin Hoca Hikayeleri ve Alp Abi ile Çocuk Eğlencesi’nden oluşan program, muhtarlık önünde saat 21.00’de başlayacak. Ay boyunca farklı mahallelerde 17 gösteri daha gerçekleştirilecek. Geleneksel eğlenceler, mobil araçla halkın ayağına gidecek.

10 bin kişilik sofra

Karşıyaka Belediyesi, iftar ve sahur programlarıyla da Ramazan ayının bereketini sofralara taşıyacak. En büyük iftar buluşması ise Kadir Gecesi’nde Karşıyaka Çarşı’da gerçekleşecek. Kurulacak dev sofrada yaklaşık 10 bin kişi misafir edilecek. Belediye ay boyunca ilçe genelindeki tüm ibadethanelerde temizlik çalışmalarını da sürdürecek. Ayrıca, ihtiyaç sahiplerine erzak yardımı yapılacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ramazan ayı boyunca yurttaşlarımızla hem soframızı paylaşacağız hem de ibadetimizin gereğini yerine getireceğiz. Dostlukları, dayanışmayı ve sevgiyi, her zamankinden daha çok hatırlayacağız. Ramazan ayının huzur ve barış getirmesini diliyor; herkesi buluşmaya bekliyorum” dedi.