29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkulu ve renkli etkinliklerle kutlamaya hazırlanan Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Nikah Sarayının adını ‘Zübeyde Hanım Nikah Evi’ olarak değiştirileceğini bildirdi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın kabrinin bulunduğu Karşıyaka’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı önce anlamlı bir tören gerçekleştirilecek. Bu kapsamında Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in en gözde evlendirme dairelerinden biri olan Karşıyaka Nikah Sarayının adını, ‘Zübeyde Hanım Nikah Evi’ olarak değiştirme kararı aldı. Cumhuriyet’in 93. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek isim verme töreni; 27 Ekim Perşembe günü saat 17.00’de, Nikah Sarayı’nda yapılacağı kaydedildi. Törene katılacak konuklar, etkinlikte 60 yıllık evli gelin ve damadın mutluluğuna da ortak olacak. Çiftin nikahını ise Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tazeleyecek.
29 Ekim coşkusu
Karşıyaka Belediyesi, 28 Ekim’de düzenleyeceği kortej yürüyüşü ile Cumhuriyet Bayramının coşkusunu sokaklara da taşıyacak. Saat 19.30’da belediye önünde bir araya gelecek olan vatandaşlar, hep birlikte Çarşı’dan geçerek Karşıyaka İskele’ye yürüyecek. Saat 20.00’de de Karşıyaka İskelesi yanında, Cumhuriyet Türküleri konseri de yapılacak.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, etkinliklerle ilgili şöyle konuştu:
"Her zaman söylüyorum; ben saraylardan değil, sokaklardan geldim. ’Bizim sarayımız yok, evimiz var’ diyoruz. Bu anlayışla da Nikah Sarayı’nın adını, Atatürkçü ve halkçı kimliğimize yakışan bir isimle; ‘Zübeyde Hanım Nikah Evi’ olarak değiştiriyoruz. Tüm yurttaşlarımızı 27 Ekim’de gerçekleştireceğimiz isim verme törenine, ardından da 28 Ekim’de Cumhuriyet coşkusunu yaşayacağımız fener alayımıza bekliyoruz."