İzmir’in Konak ilçesinde, bölge ayrımı gözetmeksizin bütçe ölçeğinde okulların ihtiyaçlarını gideren Konak Belediyesinin çalışmaları, eğitimciler tarafından teşekkürle ödüllendirildi.
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, okul müdürleri ve okul aile birliği yöneticileriyle bir araya gelmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz ay ilçedeki ilkokulların müdür ve okul aile birliği yöneticileriyle gerçekleşen buluşma bu kez ortaokul müdürleri ve okul aile birliği yöneticileriyle gerçekleşti. Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenen kahvaltıya belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı. Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek’in de hazır bulunduğu toplantıda belediyenin okullara yönelik yürüttüğü hizmetler, yapılan çalışmalar aktarılırken, gelen talep ve öneriler dinlendi.
İlçe de bulunan ortaokulların müdürleri ve okul aile birliği başkanlarıyla daha yakından tanışmak, yapılan ve yapılacak işler hakkında bilgi paylaşımında bulunmak amacını taşıyan toplantıda konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir’in kalbinde olan bir ilçe olduklarını ama kentin en sorunlu bölgesinde çalıştıklarını belirterek, “Gözümüzün nuru çocuklarımızı sizlere emanet ettik ve onları yarına sizler hazırlıyorsunuz. Onların daha nitelikli olması için ne gerekiyorsa hep birlikte yapmalıyız. Belediye olarak yeni hizmet alanları açıyoruz. Açtığımız bu merkezlerde çocuklarımıza hizmet verebilmek için sizlerden de öneriler bekliyoruz. En son Karataş’ta çocuklarımız ve gençlerimiz için Dario Moreno Sanat Evi’ni açtık. Burada yapacaklarımıza birlikte karar verelim istiyoruz. Çocuklarımızın değerlere sahip, adalet ve vicdan duygusu gelişmiş, özgür bireyler olması için hepimizin üstüne sorumluluklar düşüyor. Sporla, sanatla yoğrulmuş, ilmi ve bilimi rehber edinen çocuklar yetiştirmemiz hepimizin sorumluluğu. Bu sorumluluğu en başında yerine getiren de sizlersiniz. Bu konuda sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

"Ortak amacımız; çağdaş ve daha yaşanılabilir okullar yapmak"
Toplantıda konuşan Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek de, Konak’ta 126 kamu okulunda görevli 6 bin öğretmen olduğunu, 70 bine yakın öğrencinin de eğitim aldığını belirterek, "Bizim ortak amacımız; çağdaş ve daha yaşanılabilir okullar yapmak ve çağın gerektirdiği bilgi ve beceriyle donatılmış nesiller yetiştirmektir. Amacımıza ulaşmakta bize destek olan başta belediyelerimize, sivil toplum kuruluşlarına ve diğer paydaşlarımız teşekkür ediyorum. Okullarımızın onarımından, teşrifatına, çevre düzenlemesine, öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif çalışmalarına verdikleri katkılar nedeniyle başta Belediye Başkanı Sema Pekdaş olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantıda sırayla söz alan okul müdürleri ve okul aile birliği yöneticileri de, Konak Belediyesinin yaptığı hizmetler ve verilen desteklerden ötürü Başkan Pekdaş’a teşekkürlerini iletti.