Otomobiller ne kadar güvenlik donanımına sahip olsa da trafikte asıl güvenliği oluşturanların sürücüler olduğu prensibini benimseyen Mercedes-Benz Akademi, İzmir’de Mercedes-Benz araç sahiplerine güvenli sürüş eğitimi verdi.
Mercedes-Benz Akademi’nin trafikte güvenlik konusunda, kullanılan otomobillerin sahip olduğu güvenlik donanımları kadar sürücülerin bilgi ve sürüş becerisinin de önemli olduğuna dikkat çekmek amacıyla organize ettiği güvenli sürüş eğitim programı, İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de de gerçekleştirildi. İzmir-Çeşme Otoyolu servis alanında ücretsiz olarak düzenlenen eğitimde Mercedes-Benz otomobil sahipleri kendi araçlarını daha yakından tanıdı ve trafikte daha güvenli araç kullanabilmek için yeni yetenekler edindi.
Güvenli sürüş eğitimine katılanlar ıslak ve kuru zeminde fren, engelden kaçış manevrası, aktif park ve çarpışma önleme, buzda yön değiştirme ve slalom konularının yanı sıra trafikte karşılaşabilecekleri beklenmedik acil durumlar için ilk yardım ve yangın söndürme eğitimleri de aldı.