Forum Bornova, 25 Mart Cumartesi akşamı ışıklarını bir saat süreyle azaltarak, iklim değişikliğiyle mücadelede toplumsal bilince katkıda bulunmayı amaçlayan ‘Dünya Saati’ etkinliğine destek verecek.

Forum Bornova, dünyada ilk kez 2007 yılında gerçekleşen ve iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan ‘Dünya Saati’ etkinliğine bu yıl da destek vereceğini bildirdi. Bu kapsamda Forum Bornova, etkinlik kapsamında 25 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 arasında ışıklarını 1 saat süreyle azaltarak, iklim değişikliğiyle mücadelede katkıda bulacak.

Dünya çapında iklim değişikliğini hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla her yıl uygulanan ‘Dünya Saati’ kampanyasına, geçtiğimiz yıl 178 ülke ve bölgeden 7 binin üzerinde kent ve milyonlarca insan katılmıştı. Türkiye’den de 38 il ve belediyenin katıldığı etkinliğe, 2 binin üzerinde kurum binası da ışıklarını kapatarak kampanyaya destek olmuş ve bu sembolik uygulamanın sürdürülebilir gelecek için büyük bir fark oluşturabileceğinin altı çizilmişti.