İzmir Seferihisar’da bulunan Doğanbey ve Ürkmez’in eşsiz güzelliklere sahip 10 kilometrelik sahilinde "Sahilden ayrılırken, geride, ayak izinizden başka bir şey bırakmamanızı rica ediyoruz" sloganıyla “Çöp Taksi” hizmeti başlatıldı.

Seferihisar Belediyesi, Türkiye’nin en güzel plajlarını ve kumsalını bünyesinde barındıran Doğanbey ve Ürkmez Mahallelerinde örnek bir uygulama başlattı. Yoğun yaz dönemi geçiren ve İzmirlilerin denize girmek için akın ettiği bölgede, sahilin içerisinde rahatça dolaşabilecek, gün içerisinde oluşan çöpleri birikmeden toplayabilecek “Çöp Taksi” uygulaması hayata geçirildi. Çöp Taksi, yaz sonuna kadar tüm gün sahilde hizmet verecek.

Sahilleri dolaşacak

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Seferihisar’ın yaz aylarında nüfusu 4-5 kat artıyor. İkinci konutların dışında günübirlik misafirlerimizin de yoğunluğu nedeniyle, özellikle temizlik konusunda daha fazla çalışmamız, yeni çözümler üretmemiz gerekiyor. Çöp Taksi de yeni uygulamalarımızdan bir tanesi. Bu taksi sayesinde, çöplerin tüm gün birikmesi ve plaj boşaldıktan sonra çöp kamyonlarıyla toplanmasının önüne geçeceğiz. Çünkü taksimiz, sahilin içerisinde kimseyi rahatsız etmeden dolaşabilecek ve çöpleri hemen alabilecek. Bunun hem sahillerimizin temizliği hem de halk sağlığı açısından önemli bir gelişme olarak düşünüyorum. Buradan vatandaşlarımıza da sahillerimizin ve tüm çevremizin temizliği konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu coğrafyanın doğal güzelliklerini gelecek nesillere zarar vermeden, kirletmeden, daha temiz ve güvenli olarak bırakmak, hepimizin en büyük sorumluluğu olmalı. Sahilden ayrılırken, geride, ayak izinizden başka bir şey bırakmamanızı rica ediyoruz” dedi.