Türkiye’yi kadın futbolunda Avrupa’da temsil eden tek takım olan Konak Belediyespor, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde tur vizesi almak için sahaya çıkıyor. Ön eleme maçları için Gürcistan’a giden mavi-beyazlılar gruptaki ilk maçında ev sahibi Gürcistan’ın Martve takımı ile karşı karşıya gelecek. 22 Ağustos Salı günü saat 16.00’da başlayacak maç Mikheil Meskhi-2 sahasında oynanacak.

Hazırlıklarını tamamlayarak Gürcistan’a giden Konak Belediyespor’da gözler, ev sahibi Martve ile oynanacak ilk maça çevrildi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Gürcistan’tan tur atlayıp döneceklerini söyledi. Türkiye Kadınlar Futbol Ligi’ni üst üste beşinci kez şampiyon tamamlayan takımlarının aynı başarıyı Avrupa’da da göstereceğini dile getiren Başkan Pekdaş, “Konak’ın, İzmir’in kadınlarının gücünü, Türkiye’yi her alanda olduğu gibi futbolda da en iyi şekilde temsil ettiğini göstermek istiyoruz. Üst üste beşinci kez şampiyon olduk. Bu başarı önemli bir başarıdır ve bu başarının devamının gelmesini istiyoruz. Bu kez Avrupa’da güzel sonuçlar alarak ülkemize moral sağlayacağız” dedi.

Beşinci şampiyonluk uğurlu gelecek

Grup maçları için takımla birlikte Gürcistan’a giden Konak Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Günen de grup maçlarını kazanarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 32 takım arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi. Üst üste kazanılan beşinci şampiyonluğun bu yıl uğur getireceğini dile getiren Günen, “UEFA’da ülkemizi onurla, gururla temsil edeceğiz. Beş yıldır kaybetmediğimiz şampiyonluğumuzu Avrupa’da taçlandırmak istiyoruz. Çok iyi bir hazırlık süreci geçirdik. Bu başarıyı yakalayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. Teknik direktör Ali Alanç kadroya yeni katılan isimlerin kısa sürede takıma adapte olduğunu söyledi. İyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirten Alanç bir üst tura çıkacaklarını dile getirdi. Türkiye’yi kadın futbolunda beş yıldır temsil eden tek takımın Konak Belediyespor olduğuna vurgu yapan Alanç, “İnşallah bu yıl gruplardan çıkıp ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Takım olarak başarıya kilitlenmiş durumdayız. Şampiyonlar liginde turu geçerek başta İzmir olmak üzere tüm Türkiye’ye bu gururu yaşatmak istiyoruz” dedi. Martve maçının ardından grupta 25 Ağustos Cuma günü ise Slovakya’nın Partizan Bordajov, 28 Ağustos Pazartesi ise Litvanya’nın Gintra takımı ile karşılaşacak olan Konak Belediyespor grup maçlarını lider tamamlaması halinde bir üst tura çıkacak.