İzmir’in Foça ilçesinde, Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.
Foça ilçesinde, bu yıl beşincisi düzenlenen ve son yıllarını Foça’da geçiren usta yazar Tarık Dursun K. anısına düzenlenen Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezindeki ödül töreninde, ‘Bir hayalden geriye kalan’ isimli eseri ile Merve Aksoy üçüncü olurken, ödülünü jüri üyesi Ahmet Önel’den, ‘İskele alabanda’ isimli eseri ile ikinci olan Sibel Gögen ödülünü jüri üyesi Gönül Çatalcalı’dan ve ‘Miçoz Tapası’ isimli eseri ile birinci olan Samet Karadeniz ise ödülünü Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın elinden aldı. Törende konuşan şair ve yazar Hüseyin Yurttaş, Tarık Dursun K. ile olan dostluklarını anlattı. Yazar Hüseyin Yurttaş, "Deniz öykülerinin beşincisine geldik. Foça deniz öyküleri ödülü, Foça’ya yakışan bir ödül oldu. Foça, balıkçılığın simgesidir. Balıkçılarımız Ege’yi arşınlayan insanlardır. Foça deniz yaşamını derinlemesine sürdüren bir kasabadır. Tarık Dursun K. Foça için çok büyük bir kazançtı. Burada rahat ediyordu, burayı seviyordu” dedi.
Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Ödülünün önemli ve anlamlı olduğunun altını çizen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise, "Foça birçok medeniyetin kurulduğu önemli bir coğrafyadır. Foça’nın ruhu denizdir. Bu coğrafyada yaşayan herkes denizcilikle, denizle özdeşleşmiştir. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz ve Tarık Dursun K.’ya atfedilen yarışmayı büyük bir titizlikle düzenliyoruz. Bu yarışmamızı önümüzdeki yıl daha da kuvvetlendirerek, sanata ve sanatçıya değer vererek devam edeceğiz. Seçici kurul hep yanımızda oldu. Yarışmaya katılan bütün eserler titizlikle bir sanat vizyonu açısından değerlendirildi. Hepsine sizlerin huzurlarında şükranlarımı sunuyorum. Dereceye giren yazarlarımızı kutluyorum" şeklinde konuştu.
Düzenlenen törene ayrıca, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın eşi Derya Demirağ, belediye meclisi üyeleri, ödül alan eserlerin yazarları ve vatandaşlar katıldı.