Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, insanların planlarını gerçekleştirmesi, hayallerine ulaşmasının ortak koşulunun zamanı iyi yönetmekte geçtiğini ifade ederek, "Telefonunuzun bildirimlerini kapatmayı deneyin. En azından her saniye sizi uyarıp dikkatinizi dağıtmasın" dedi.

Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, zamanın iyi yönetilmesi hususunda bir takım bilgiler verdi. Ergenç, teknolojiyi verimli kullanmanın önemini anlatarak, zamanın herkes için tek ortak koşul olduğunu anlattı Ergenç, "Günümüz karmaşık dünyasında hepimiz bir şeyleri yetiştirmeye çalışıyor ve bir çok şeyi ihmal edebiliyoruz. Tabi bu aşamada elimizden akıllı telefonlar ve tabletler düşmüyor. Evet bazı noktalarda bize zaman kazandıran bu cihazlara kimi zaman sevdiklerimizi, kimi zamanda sağlığımızı ve çoğu zamanda hayallerimizi buna kurban ediyoruz. Daha fazla sosyal medya gezinmek ya da oyun için buna değer mi, iyi düşünmek lazım” dedi.

"Telefonunuzun bildirimlerini kapatmayı deneyin"

Ergenç, kişilerin küçük ama etkili prensiplerle ciddi oranda zaman kazanmalarının mümkün olduğunu ifade ederek, "Sanal alem bugün olmazsa olmazımız; ancak her saniye mailleri kontrol etmek, sosyal medyada dolaşmak sadece gerçek hayatınızı daha az yaşamanıza neden olur. Telefonunuzun bildirimlerini kapatmayı deneyin. En azından her saniye sizi uyarıp dikkatinizi dağıtmasın.Eğer yapılacak şey çok kısa sürede (örneğin 5-10 dakika) halledilebilecekse, yapılacaklar listesine eklemek yerine şimdi yapın. 5 dakika daha fazla sosyal medyada gezinmek yerine bu işi yapın. Bunu yapmaya alışmazsanız yapılacaklar listesi çoğu zaman ertelenenler listesi olur" şeklinde konuştu.

İster önemli bir şirket toplantısı, ister bir arkadaş buluşması olsun toplantılara her zaman vaktinde başlanması gerektiğinin altını çizen Liderlik Okulu Kurucusu Erkut Ergenç, "Her buluşma için kendinize bir süre sınırı koyun. Toplantılarınız sırasında akıllı telefonlarınızı sessize alın. Süre bitiminde ne olursa olsun toplantıyı bitirin. Masadan kalkmayı bilin. Sadece kontrol ve etki edebildiğiniz işlere odaklanın. ’Şöyle olursa böyle yaparım, şöyle olursa şunu yaparım’ diye beklemekten vazgeçin. Bu yöntemin de bir erteleme tuzağı olduğunu unutmayın. Emin olun size bağlı ve sizin kontrolünüzde yapılacak çok iş var. Hemen listeye bakın ve başlayın. Zaman sizin en büyük kaynağınız. Unutmayın işverenler ya da müşterileriniz çoğu zaman sizin zamanınızı satın alıyor. Bu nedenle bir işi yapmakta zorlanıyorsanız yardım isteyin. Çekinmeyin. Kendi zamanınızı kendiniz harcamasını istemezsiniz. Sosyal medyada gördüğünüz şeylere kafa yormayı bırakın. İnternette gördükleriniz her zaman doğru olmayabilir” bu şüphe bile kafa yormamak için yeterli.Hayalleriniz Hedefleriniz, Hedefleriniz Hayatınız olsun.Hayalleriniz ve fikirlerinizi gerçekleştirebilmeniz için, her adımda neler yapmanız gerektiğinin bilincinde olun. Hedeflerinize ulaşmak için en büyük değişikliği neyin yapacağını belirleyin ve yarın sabah hiçbir işe koyulmadan o işi bitirin. Hayalleriniz adım adım hayatınız olsun."