Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle, öğretmenler ve öğrenciler, özel bir programda bir araya geldi.
Okul binasında düzenlenen tören, Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Çal’ın konuşmasıyla başladı.
İmam hatip okullarının önemine dikkat çeken Çal, “İnsan yetiştirmek zor, pahalı ama faziletli bir sanattır. Gelecek böyle inşa ediliyor. Güçlü devlet için, güçlü bireylere ihtiyaç var. Devletin gücünün kafi gelmediği yerlerde hayırsever iş adamlarımız yardımcı oluyor. Elbette bu hayır ve bereketten onlar faydalanacak ve sadaka-i cariye dediğimiz vefatlarından sonra bile hayır hasenat defterleri kapanmayacaktır. Bu müessese İmam Hatip olunca sevabın, mesuliyetin, sorumluluğun birkaç kat daha arttığına inanıyorum. Çünkü şu anda dünyanın gözü, beklentisi İmam Hatip okullarıdır. Öğretmenlik anne-baba gibi özeldir. Elimizdeki malzeme bizim geleceğimizdir. Hiçbir eğitim sisteminin kalitesi, öğretmenlerinin kalitesini geçemez. Eğitim sistemimizde yaşanan tüm sorunlara rağmen mesleğine olan inancını kaybetmemiş öğretmenlerin varlığı, gelecek için umut beslememize yardımcı olmaktadır” dedi.
Okul Aile Birliği Başkanı Seyyit Şişman ise, eğitim-öğretimin ana unsurunun öğretmenler olduğuna dikkat çekerek öğretmenlerin her zaman saygıya layık bir meslek mensubu olduğunu söyledi.
Daha sonra konuşan Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Pekel ise, eğitim öğretimin önemine dikkat çekerek, geleceğin mirası olan çocukların her zaman yanında olduklarını ifade etti.
Program, Okul Aile Birliği Başkanı Seyyit Şişman’ın, Mustafa Pekel’e teşekkür plaketi verilmesiyle sona erdi.