Türk Kızılay’ı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun, “Karabük halkımız ile iç içe olarak, yardımların daha fazla toplanmasını ve bu toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine daha hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları nedeni ile görevinden istifa eden Mehmet Ulukaya’dan Türk Kızılay’ı Karabük Şube Başkanlığı görevini devralan Mehmet Uzun, Türk Kızılay’ı Karabük Şubesi Başkanlığı görevine gelmesi ve yönetim olarak hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bir dönem önceki Türk Kızılay’ı Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya’nın Karabük’te ki en büyük hedefinin bir afet deposu açmak olduğunu kaydeden Uzun, “ Başkanımız Ulukaya, Yerel Afet Yönetim Merkezi’ni kurmak için çok çalıştı. Hep birlikte bugün ki yönetimimiz ile bir şeyler yapmak için çaba sarf ettik ve geçen senede afet depomuzu açarak başarıya ulaştık. Allah göstermesin ama bir afet durumunda 900 metre karelik afet depomuz ile tüm ihtiyaç sahiplerine yetecek kadar çadırımız ve gıda hariç her şeyimiz mevcuttur” dedi.

Mehmet Ulukaya’nın yaşı ve sağlık sorunları sebebi ile kendi isteğiyle istifasını vererek görevinden ayrıldığını da ifade eden Uzun, “Başkanımız Mehmet Ulukaya, tabi yaşlılık ve rahatsızlıkları sebebi ile 23.06.2017 tarihinde kendi isteği ile istifasını verdi ve görevinden ayrıldı. Bizim her zaman için gönlümüzdeki başkanımızdır. 28.06.2017 tarihinde de biz kendi yeni yönetimimizi oluşturduk. Yine aynı eski yönetimimiz devam etmektedir, sadece başkan değişikliği oldu. Yeni yönetim olarak da Türk Kızılay’ı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun, Başkan Yardımcısı Hüsnü Özmen, Sekreter Fikri Özdem, Sekreter Yardımcısı Hüsnü Aslan, Muhasip Nevzat Akçin, Veznedar Şehnaz Burgucu ve Üye Enver Yetim olarak Karabük halkımızın hizmetindeyiz. Başkanımız Mehmet Ulukaya’nın bırakmış olduğu bayrağı biz yeni yönetim olarak elimizden geldiğince daha ilerlere getirmek için çalışacağız” diye konuştu.

“Yeni Yönetim Olarak Hedefimiz Kan Alma Aracını Karabük’e Kazandırmak”

Türk Kızılay’ı Karabük Şubesi olarak yeni yönetim kadrosu ile hedeflerinin Karabük’e kan alma aracını kazandırmak olduğunu belirten Uzun, “Bizim yönetim olarak birinci hedefimiz; şuan Karabük Kızılay Şubemizin Kan Merkezine bir ‘kan alma aracı’ kazandırmaktır. Bunun için Karabük’teki hayırsever vatandaşlarımız olsun, 23. Dönem TBMM Başkanımız ve Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin olsun, Valimiz Kemal Çeber olsun, Milletvekilimiz Burhanettin Uysal olsun, Çevre Şehircilik Bakan Yardımcımız Mehmet Ceylan olsun hepsi ile diyalog halinde; Türk Kızılay’ı Karabük Şubesi olarak, fikirlerini alarak destek ve himayelerinde en güzel çalışmaları yapacağız. Ben Karabük halkımızın dua ve desteklerini bekliyorum, Allah utandırmasın, ülkemize ve Karabükümüze hayırlı olsun” dedi.