Türkiye Eğitim Derneği (TED) Karabük Koleji anasınıfı ve ilkokul öğrencileri tarafından oyuncaklarımı satıyorum projesinin bu yıl beşincisi geçekleştirdi.
TED Koleji Çok Amaçlı Salonu’nda, anasınıfı ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla öğrenciler arasında birbirlerine eski oyuncaklarını satmak ve kendilerinde olmayan, şimdiye kadar alamadıkları oyuncakları satın almalarını sağlamayı hedefleyen “Eski Oyuncaklarımı Satıyorum Projesi” büyük ilgi gördü.
TED Karabük İlkokul Müdürü Zuhal Şencan, bu projeyi 5 yıldır gerekleştirdiklerini söyleyerek, “Amacımız çocuklarımız eski oyuncaklarını satıp, bu zamana kadar alamadıkları oyuncakları da bulursa da alıyorlar. Çocuklar kullanmadıkları, oynamadıkları oyuncakları burada çok cüzi miktarlar yazarak arkadaşları ile paylaşıyorlar. Hem alışverişi öğreniyorlar hem de oyuncaklarını değerlendirmiş oluyorlar. Bu öğrencilerimizin sosyalleşmesine de yardımcı oluyor. Bu projenin her yıl sürmesini istiyoruz.“ dedi.