Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan KMÜ Rektör Yardımcısı ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Ercan Oktay, mezuniyetin bir son değil bundan sonraki hayata açılan bir kapı olarak algılanması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Oktay, “Hayatta her şeyin ikamesi vardır fakat zamanın asla ikamesi yoktur. KMÜ gibi genç bireyler olarak bundan sonraki hayatınızda da hedeflerinize ulaşmak için sabır ve gayretle yolunuza devam edeceğinize inanıyorum. Hepinize bu yolda başarılar diliyorum" dedi.

“Hepiniz ülkemizin ekonomik ve siyasi hayatında söz sahibi kişiler olacaksınız”

KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Birol Üner ise, gençlerin ülkemiz adına en büyük hazine olduğunu vurgulayarak, "Bu yetişmiş genç nüfusun, milletimiz ve insanlık için güzel gelişmelere ön ayak olacağına, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle gençlerimizin dünya gençleri arasında sıyrılacağına tüm kalbimle inanıyorum. Hepiniz kendinize has kişilik özellikleriniz ve bilgi birikiminizle güzel işlere imza atacak, ülkemizin ekonomik ve siyasi hayatında söz sahibi kişiler olacaksınız. Tüm mezunlarımıza parlak ve aydınlık bir gelecek temenni ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından fakülte birincisi Aynur Durmuş’un mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çakmasının ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere ve ailelerine hediyeleri verildi. Bütün mezun öğrencilere öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesiyle birlikte öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı. Törene Karaman Vali Yardımcısı Kaya Çelik, KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Oktay ve Birol Üner, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.