ARAS Elektirik Kars İl Koordinatörlüğü yatırım değerlendirme toplantısı Vali Rahmi Doğan, Başkanlığı’nda yapıldı.
ARAS Elektirik Kars İl Koordinatörlüğü’nde yapılan toplantıya Vali Rahmi Doğan, Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, ARAS EDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, ARAS EPSAŞ Genel Müdürü İbrahim Yıldırım, Sistem İşletme İşletme Koordinatörü Muharrem Kalkan, Yatırımlar ve Tesis Koordinatörü Rıfat Volkan Arpacı, Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Erdoğan, İl Koordinatörü Bülent Gürel, Kurumsal İletişim Kalite ve İnsan Kaynakları Koordinatörü Nilifer Orkan Kılıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve ilçe belediye başkanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kars Valisi Rahmi Doğan, “ARAS Elektirik işletmesi ve Belediye başkanlarımızla birlikte yapacağımız yatırımları birikte görüşelim dedik. Burada 2017 yatırım programını görüşüp belediyeler hizmetleri açısından, valilik hizmetleri açısından ARAS elektiriğin hizmetlerini geliştirmek adına bir çalışma yapacağız. Böyle bir çalışma bugüne kadar ilk defa yapılıyor. Tabi kurumlar bir birinden farklı yatırımlar yapıyor. Farklı çalışmalar yapıyor. Dolayısıyla farklı sorunlar ortaya çıkıyor. Farklı sorunların ortaya çıkmaması adına, belediye bir yerde çalışma yapıyorsa, eğer ARAS elektiriğinde bir çalışması olacaksa birikte yürütmek hem memleket için, hem de kurumlar açısından daha tasarruflu olacaktır” dedi.
Vali Doğan’ın ardından konuşan ARAS EDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, Türkiye’nin en zor bölgesinde vatandaşlara kaliteli hizmet verdiklerini belirtti.
ARAS EDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, “Bu bölgeye hizmet ediyoruz. Geniş bir coğrafyada hizmet veriyoruz. 7 tane il, bu 7 il Türkiye’nin hemen hemen coğrafi şartlarda en zor bölgelerinden birtanesidir. Geçmiş yıllarda kamudayken, özelleştirme öncesinde yapılmış bir takım yanlış yatırımlar, hatalar ve yanlış yönetimden kaynaklı sorunları son 3,5 yıldır gidermeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz ki geçmiş yıllarda elektrik dağıtım şirketlerinin tamamı zarar eden işletmelerdi. Biz bu zarar eden işletmeleri ülkenin ekonomisine kazandırmak, hem de enerji dağıtımında bir iyileştirme yapmak, Halkın enerji erişimini, helkın hizmet erişimini kolaylaştırmak için kollarımızı sıvadık. Hamdolsun ilk günden beri yaptığımız yatırımlarla ve yaptığımız yeniliklerle hem alt yapıdaki yenilikler, hem bilgi teknolojik yenilikler hemde yönetimsel anlamda yapılan değişikliklerle her geçen gün hizmet kalitesini artırıyoruz” diye konuştu.
Bölgenin bir kayıp kaçak sorunu her geçen gün onu düşürmeye çalışıyoruz. Bölgenin bir tahsilat problemi var. Here geçen gün tahsilat problemini de çözmeye çalışıyoruz diyen Kiler, “Aldığımız yıldan beri her yıl yatırım yapıyoruz. Geçmiş yatırımlarımıza baktığımızda son 3,5 yılda 300 milyon TL. üzerinde yatırım yaptık. Geçtiğimiz yıl sadece bölgeye yaptığımız yatırım toplamı 180 milyon TL. bu yılda yapacağımız yatırım 148 milyon TL. 2017 yılı içerisinde yatırım yapacağız. 2020 yılına kadar planlanmış yatırımlarımız 750 milyon TL. üzerinde, bu yatırımları yaparken ilk defa yeni bir dağıtım şirketinden biri olarak biz bu yatırımları planlarken bölge yönetimiyle birlikte valilerimizle, belediye başkanlarıızla, milletvekillerimizle birlikte koordinasyonla bu yatırımları yapalım. Onların öncelikli taleplerini bizler gözönünde bulunduralım. Ve yatırımların planlanmasında bunu öncelikli hale getirelim diye kendi içimizde aldığımız bir karar gereği Sayın valimizle, milletvekilimizle paylaştığımızda onlarında uygun görmesiyle bu toplantıları düzenledik. İnşallah hayırlısı olur, hem bölgeye hizmet, hem Kars ilimize hizmet, hemde ülkemize hizmette inşallah hayırlı hizmetlere vesile olur” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından toplantıya geçildi. Toplantıda bölgede hayata geçirilecek yatırımlar konuşuldu. Toplantı ilerleyen saatlerde basına kapalı olarak devam etti.