Dünya ve Türkiye turizminin İzmir’deki buluşması olan 10’uncu Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Fuarı İzmir’de başladı.
Fuara katılan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Karsı Travel Turkey İzmir Turizm Fuar’ında anlattı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleşen Erken Rezervasyon Kampanyası’nın 2017 lansmanının da yapılacağı fuarda, 36 ülke ile 60 ilden toplam bin 179 katılımcı bulunuyor.
36 ülke ile 60 ilin katıldığı fuarda Kars standında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars’ı her yönüyle tanıtmanın gayreti içinde olduklarını söyledi.
Başkan Karaçnata, “Biz Kars Belediyesi olarak Kars Valiliği ve Sivil toplum Kuruluşları olarak yeterince hazırlığımızı yaptık ve ilimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Karsın tanıtılacak o kadar kültürel tarihi zenginlikleri, yerel değerleri var ki hepsini burada bir arada sunmak mümkün değil. Ama gücümüz yettiğince, elimizde ki tanıtım meteryalleri ve yöresel ürünlerle Kars ilimizi, toprağımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Kars kaşar bölgesidir, Kars tereyağı bölgesidir, organik ürünler içinde Kafkas arısının yaptığı, bal bölgesidir, deri peyniri bölgesidir. Dünyanın en lezzetli eti olan kazların yetiştiği bir coğrafyadır. Kars uygarlıkların yaşandığı bir kenttir. Manevi değerler, anıt mezarlar, tabyalar, birçok kültürü içinde barındırmış antik kent bölgesidir” dedi.
Dini turizmin öncüsü olan ve Kars’ta metfun bulunan Ebul Hasan Harakan-i Hazretleri, Mevlananın hocasını topraklarında bulundurduğunu anlatan Başkan Karaçanta, “İçinde barışı kardeşliği ve birlikte yaşaya bilmenin tarihler boyunca örneği olmuş bir şehirdir. Bütün hemşehrilerimi kendileriyle beraber komşularını arkadaşlarını Travel Turkey İzmir Turizm fuarına davet ediyorum. Kars yaşatılmalıdır, korunmalıdır ve tanıtılmalıdır” diye konuştu.