Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım’ın Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Yıldırım, yayımladığı mesajında; “Nuruyla alemimizi şereflendiren Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günü olan Mevlid Kandili’ni bir kez idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Düşmanlık, kin, cehaletin yayıldığı dönemde âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV) iyi ahlâkı, cömertliği, doğruluğu, merhameti ve hoşgörüsüyle barış dini İslam’ı müjdeleyen olmuştur. O’nun açtığı nurlu yolda cehalet ve zulüm son bulmuş, doğruluğu ve adaleti ile sahip olduğu bütün ahlaki güzellikleri yaşayarak ve öğütleyerek, insanlara örnek olmuş ve karanlıklar aydınlığa, düşmanlıklar sevgiye dönüşmüş, insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır” dedi.
KAI Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“ Bu nedenle Mevlit Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Peygamberimizin ortaya koyduğu ve yaşadığı hak, adalet, sabır, merhamet, cömertlik ve hoşgörü gibi değerlerin insanlık için ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyoruz. Bizler O’nun eşsiz ve güzel ahlakını özümsemeli, örnek almalı yol gösterici nasihatleri rehberliğinde yaşantımızı sürdürmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, tüm İslam âleminin, milletimizin ve hemşerilerimin Mevlid Kandili’ni kutluyor, bu mübarek gecenin tüm İslam âlemi ve ülkemiz için birliğe, dirliğe, kardeşliğe ve hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”