Kars Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Gürsel Polat, Rusya da 17-27 Kasım 2016 tarihleri arsında yapılan “Dünya Gençler Boks Şampiyonası”nda Dünya şampiyonu ve Dünya 3’ncüsü olan Milli sporcuların başarılarının devamı temennisinde bulundu.
Polat, bir insanın şampiyon oldukça küçülmesini bilmesi gerektiğini ve bu karakterin Karslı sporcularda olduğunu söyledi.
Kars Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Gürsel Polat, “Kars tarihinde bir ilk, Gençler Dünya Şampiyonası 17-27 Kasım 2016 tarihleri arsında Rusya St Petersburg şehrinde yapıldı. 64 kiloda Tuğrulhan Erdemir sıkletinde dünya şampiyonu odu. Yine 60 kiloda Nejat Ekinci sıkletinde Dünya 3’ncüsü oldu. Türkiye 10 sıklette temsil ediliyordu. 10 sıkletin 3’ü Karslı sporculardan oluştu. Dereceye giren iki sporcumuz 1’si Dünya şampiyonu, birisi de Dünya 3’ncüsü bundan önce Romanya uluslararası bir turnuva yapıldı. Orada da yine bu 3 sporcumuz yarıştılar orada da ilk 3 dereceyi aldılar. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.
Bundan sonraki hayatların da sporculara başarılar dileyen Polat, “Sporcularımızın değişmeyeceklerini tahmin ediyorum. Bir insan şampiyon oldukça, Dünya şampiyonu oldukça, küçülmesini bilmeli ki bu karakter sporcularımızda var. İnşallah bunları 2020 olimpiyatlarında görmek istiyorum” diye konuştu.
(IÇ-AT-Y)