Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Daday Ümit ve Nafi Çeri Meslek Yüksekokulu’nun yapım işleri ve masraflarını üstlenen hayırsever Nafi Çeri ve Ümit Çeri’nin 400 kişilik öğrenci yurdu yaptıracağını açıkladı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demirel, Daday Ümit ve Nafi Çeri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Nadir Özdemir ile birlikte hayırsever Nafi Çeri’yi ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, “Daday’daki meslek yüksekokulumuzun yapımını üstlenen Nafi Çeri’ye teşekkür ediyoruz. Meslek yüksekokulumuz için yaptığı hayrı Allah mübarek etsin. Meslek Yüksekokulumuz şuan faaliyette ve en yakın zamanda da resmi açılışını Daday Belediye Başkanımız ile beraber yapacağız. Bu konuda Daday Meslek Yüksekokulumuzun kuruluşundan bugüne her işimizi takip eden ve her işimize destek olan Daday Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Senatodan alınan karar doğrultusunda Meslek Yüksekokulu’nun ismine hayırseverlerin adının verildiğini söyleyen Rektör Aydın, “Okulumuzun adını Daday Ümit ve Nafi Çeri Meslek Yüksekokulu olarak çevirme kararı aldık. Yüksek Öğretim Kurulu da bu durumu kabul etmiştir” diye konuştu.

Hayırsever Nafi Çeri’nin Meslek Yüksekokulu için Daday’a 200 kız ve 200 erkek olmak üzere 400 kişilik öğrenci yurdu inşa edeceğini açıklayan Rektör Aydın, “Yurdun işletilmesiyle alakalı da biz, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile en yakın zamanda irtibata geçeceğiz. Yapılan yurdun Kredi ve Yurtlar Kurumumuza kiraya verilmesi çalışmasını da başlatacağız. Kredi ve Yurtlar Kurumumuz bilindiği üzere son yıllarda çok aktif olarak kapasite arttırarak her yerde de bu tür faaliyetleri iyi neticelendirmiştir. Nafi Amcamızın sayesinde inşallah Daday’ımıza da Kredi ve Yurtlar Kurumumuz girmiş olacak” şeklinde konuştu.

Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş da, “Yüksekokulun yeni bir bina yapılmamış olsaydı yürümeyecekti. Başta Rektörümüz çok emek verdiler. Bu konuda bu konuda Rektörümüze minnettarız. Hayırsever Nafi Abimizin de emekleri çoktur. Hatta bir gün Rektörüme giderken Nafi Abimiz kereste yıkıyordu bu bizi çok duygulandırdı. Dişiyle tırnağıyla çok emek verdi. Daha sonra Yüksekokul Müdürümüz Yavuz Bey’e emeği için çok teşekkür ediyoruz. Yüksekokulumuz gelecek nesiller için, Daday için, Kastamonu için inşallah hayırlı olur” ifadelerini kullandı.