Kastamonu’da kurulan Tosya Atlı Spor Rahvan ve Dörtnal Kızak ve Atlı Kızak Yapma ve Yaşatma Derneği faaliyetlerine başladı.

Tosya’da kültürel faaliyetleri geliştirmek, halka kültürel heyecanı yaşatmak ve birlik beraberliği sağlamak amacıyla atlı sporseverler tarafından Tosya Atlı Spor Rahvan ve Dörtnal Kızak ve Atlı Kızak Yapma ve Yaşatma Derneği kuruldu. Kuruluşunu tamamlayan dernek, ilk toplantısını Karakaş At Çiftliğinde gerçekleştirdi. Toplantıya, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak Asbaşkanı Günal Genç, Dernek Başkanı Ahmet Karakaş, Başkan Vekili Mustafa Çadıroğlu, Sayman Hüseyin Nalbantoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Faaliyetler ve yapılması planlanan at yarışlarının masaya yatırıldığı toplantının sonunda Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin’e ve diğer üyelere üyelik beratı takdim edildi. Toplantının sona ermesinin ardından katılımcılar, çiftlikte ata binerek ata binme heyecanını da yaşadılar.

Kaymakam Deniz Pişkin’e teşriflerinden dolayı teşekkür eden Dernek Başkanı Ahmet Karakaş, dernek çalışmaları ve atlı sporlar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.