Kayseri Serbest Bölgesi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ve Serbest Bölgede faaliyet gösteren firma temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda Kayseri Serbest Bölgesine yapılan ticari faaliyetler ve Kayseri ekonomisine katkısı hakkında bilgiler verdi.
132 firma ve 738 milyon Dolar ihracat…
Kayseri Serbest Bölgesi’nin Mersin limanına 320 km, Devlet Demiryolları yükleme rampasına 900 metre, uluslararası karayoluna 600 metre, havalimanına ise 15 km uzaklıkta bulunduğunu belirten Kayseri Serbest Bölgesi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesi’nin gerek kapsadığı alan gerek ise yatırımcılara sağladığı kolaylık ve altyapı yatırımları açısından son derece cazip bir yer olduğunu söyledi.
109 yerli sermaye,10 firmanın yabancı sermaye ve 13 firmanın ise ortak sermayeli olduğunu, arsaların diğer bölgelere kıyasla daha ucuza satışa sunulduğunu hatırlatan Kayseri Serbest Bölgesi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesi’nin her açıdan sadece Kayseri için değil İç Anadolu’da üretim yapan her firma için büyük bir avantaj olduğunu kaydetti.
Kayseri Serbest Bölgesi 7 milyon m² alan üzerinde kurulu
Yol, kanalizasyon, elektrik, su, doğalgaz gibi altyapıların hazır ve kullanımda olduğunu ifade eden Kayseri Serbest Bölgesi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayseri Serbest Bölgesi artık kendini aşan bir üretim merkezi olmuştur. Çünkü dünya teknolojileri ile yarışacak olan üretim tesislerinin birer birer hizmete açıldığı gibi bu tesisler bir dünya markası olma yolundadır. Teknolojiye yatırım yapılmaktadır. 132 firma tarafından 2015 yılında 738 milyon Dolar işlem yapılmış, bunun 272 milyon Dolar ihracattır. Buna göre Kayseri ihracatının yüzde 14’ü Serbest Bölge şirketlerince gerçekleştirilmiştir. Bu çok büyük bir orandır.” dedi.
Vali Süleyman Kamçı, Başkan Memduh Büyükkılıç ve beraberindeki heyet toplantının ardından yapımı devam eden Serbest Bölge Konferans Salonu’nda incelemelerde bulundular.