Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türk milletinin bir ve beraber olduğunda iç ve dış her türlü saldırıyı bertaraf ettiğini belirtti ve mücadele gücünün Türk milletinin genlerinde var olduğunu söyledi. Bağımsızlık söz konusu olduğunda Türk milletinin gösterdiği azim ve kararlılığın, her türlü düşmanı dize getirecek güç ve kuvvette olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, "Tarihimiz bir ve beraberliğimizin zaferlerle süslendiği altın sayfalarla doludur. Bugün ve yarın da ihtiyacımız olan tek şey milli mücadele ruhunu kaybetmemektir." dedi.
"MİLLİ İRADEDEN TAVİZ YOK"
93 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları tarafından millet iradesi üzerine bina edilen genç Cumhuriyetin temellerinin atıldığını hatırlatan Başkan Çelik, Cumhuriyetten ve getirdiği millet iradesinden asla taviz verilmeyeceğini vurguladı. "Dün atalarımızın omuz omuza vererek bizlere armağan ettiği millet iradesine dayanan bu güzel ülkeyi, bugün de bizler omuz omuza vererek koruyup daha güçlü hale getirmek için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz" diyen Başkan Çelik, Türk Milleti’nin 15 Temmuz sürecinde milli iradeye nasıl sahip çıktığını tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.
"HAİNLERİN BU ÜLKEDE İŞİ YOK"
Cumhuriyetin ruhuna ihanet eden hainlerin ülkede yerinin olmadığını dile getiren Başkan Çelik, "Birlik beraberlik içinde bugünlere getirdiğimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni 2023 hedeflerine yine aynı ruhla taşıyacağız. Bize armağan edilen bu vatanı ve en büyük mirasımız olan Cumhuriyeti, hayatımız pahasına koruyup kollayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm arkadaşlarını ve bu ülke için bugüne kadar can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimizi şükranla yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız yaşayanlara ve yaşatanlara kutlu olsun." ifadelerini kullandı.