Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, basında sansürün kaldırılış yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.

Basında sansürün kaldırılışının 109. yıldönümünün kutlandığını ifade eden Hiçyılmaz, “İlkeli, özgür ve tarafsız basın, demokrasilerin vazgeçilmez yapı taşlarından biridir” dedi.

Düşüncelerin, görüşlerin ve haberlerin kamuoyuna ulaştırılmasının demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesi açısından gerekli olduğunun altını çizen Hiçyılmaz, bununla birlikte basının da sorumluluklarının bilinciyle hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Basının, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma gibi çok önemli görevleri olduğunu ifade eden Hiçyılmaz, “Halkın gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde basın organları etkili bir araçtır” diye konuştu.

Yerelde basınının güç koşullar altında çalıştığını ifade eden Hiçyılmaz, yerel basının güçlü olmasının, görevini rahat bir şekilde yerine getirecek imkanlara sahip olmasının tüm basının kazancına olacağını vurguladı.

Kayseri basınının, kamu yararını gözeterek, tarafsız ve doğru habercilik anlayışını genel olarak benimsediğine işaret eden Hiçyılmaz, “Basın kuruluşlarımız, kamuoyunu bilgilendirme görevini etik ilkelerden ödün vermeden yerine getirmelidir. Doğru ve tarafsız haber verilerek, kişilik haklarına büyük özen gösterilmesi, basın meslek ilkelerine uyulması gerekmektedir. Bu vesile il gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarının basın bayramını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Görevi başında hayatını kaybeden basın mensuplarımızı da saygı ve rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.