Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Kadına seçme ve seçilme hakkını veren devletlerin başında Türkiye’nin geldiğini hatırlatan Başkan Hiçyılmaz, 1934’ten bu yana kadınların; yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla yer aldıklarını kaydetti.
Kadınların ekonomik yaşam içindeki yerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Hiçyılmaz, “Türkiye nüfusunun yüzde 50,2’sini erkekler ve yüzde 49,8’ini kadınlar oluşturmaktadır. Ülkemizde 15 ve daha yukarı yaştaki nüfus içerisinde işgücüne katılma oranı 2014 yılında yüzde 50,5 olup, bu oran erkeklerde yüzde 71,3, kadınlarda ise yüzde 30,3 olmuştur. Kadınlarımızın işgücüne katılımlarının artmasının kaynağında; ekonomik koşullar kadar, eğitimli kadın sayısındaki artış da önemli rol oynamaktadır. Kadınlarımızın işgücüne katılım oranının artması, gelecek açısından bizleri sevindirmektedir.” dedi.
Hiçyılmaz, “Ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşması bakımından; kadın ve genç nüfusun ekonomiye etkin katılımı gerekmektedir. Kadınların iş gücüne katılması, büyüme konusunda elde edilecek başarıda da önem taşımaktadır. Bir ülke ne kadar girişimcisi varsa o kadar zengin demektir. Bu bağlamda kadınlarımızın iş yaşamında daha çok yer alması önem arz etmektedir. Türkiye’de çalışan ve girişimci olan kadınların sayısı son yıllarda hızla artmaktadır. 2004 yılında yüzde 4,9 olan kadın girişimci oranı, 2015 yılında yüzde 9 seviyelerine ulaşmış ve kadın girişimcilerin sayısı 110 bini aşmıştır.” ifadelerini kullandı.
Kadınların ekonomik ve toplumsal yaşamda daha fazla yer alması için çalıştıklarını belirten Hiçyılmaz, “Kayseri Ticaret Odası olarak, Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu’muzun çalışmalarına katkı sağlamaktayız. Kadınlarımızın girişimci olarak yetişmesi ve iş sahibi olmaları konusunda eğitim programları ve bilgilendirme toplantıları düzenlemekteyiz.” diye konuştu.
Hiçyılmaz, "Toplumumuzun temelini oluşturan kadınlarımıza yönelik her türlü şiddete, ayrımcılığa ve istismara karşı olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, başarı ve esenlikler diliyorum." şeklinde konuştu.