Talas Belediyesi ve Kayseri Acıbadem Hastanesi işbirliği ile çocuklara yönelik sağlıklı beslenme semineri düzenledi. Seminerde Çocuk Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Emel Ünsür katılımcılara beslenme konusunda önemli bilgiler aktardı.
Talas Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Eşi Emel Palancıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları ve çok sayıda dinleyici katıldı.
Belediye olarak çocuklara ve onların eğitimlerine önem verdiklerini ifade eden Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “4 çocuk babası olarak çocukları çok seviyor onlara değer veriyorum. Onların eğitimi ve sağlığı bizler için çok önemli. Bu konuda belediye olarak eğitimler düzenliyoruz. Sağlıklı beslenmedeki en önemli unsur, çocuklara sunduğumuz yemeklerin helal olması. Türkiye’de sağlıklı beslenme konusunda çok bilinçli değiliz. Gıdaların içeriği çok fazla kimyasal içeriyor. Çok hızlı bir hayat yaşıyoruz ve beslenme konusunda çok fazla seçeneğimiz yok. Ama en azından çocukların başlangıçta beslenmesi doğru olursa sonu da iyi olacaktır. Bizlere aktardığı yararlı bilgiler için Emel Hanım’a çok teşekkür ederim.” dedi.
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Emel Ünsür ise, çocukları daha organik beslemek gerektiğine vurgu yaparak besleneme konusunda çocuklara diretmeden yemek yedirmek gerektiğini söyledi. Dr. Ünsür, “Çocuklarınız yetişkinler gibi her tür yemeği yiyemez ama siz onları eğlenceli hale dönüştürerek yedirebilirsiniz. 6 ay boyunca bebeklerinizi anne sütü ile beslemelisiniz. Kahvaltıda çocuklarınıza çay içirmeyin bunun yerine organik süt içirin. Sabah mutlaka okul çağındaki çocuklara kahvaltı yaptırmalıyız. Bu onu gün boyu enerjik olmasını sağlayacaktır.” diye ifade etti.
Seminerden sonra Emel Palancıoğlu, Doç. Dr. Emel Ünsür’e verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.