Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan devlet okullarında açılan ve dershanelerin eğitim sisteminden çıkarılmasını amaçlayan sistem değişikliğinin isabetli bir karar olduğunu belirtti.
Başarılı okulları ziyaret ettiklerini anlatan Aydın Kalkan, "Cumhurbaşkanımızın aldığı dershanelerin kapatılmasıyla ilgili karar, eğitim sistemimizde karşılık buldu ve okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin ve tüm eğitim camiasının Cumhurbaşkanımızın ve Milli Eğitim Bakanlığının kararını özümsediklerini ve desteklediklerini gösterdi. Kayseri Fen Lisesinin öğrenci yerleştirmede Türkiye’de ilk beşte yer aldı. Fen lisesinin öğrencilerinin fen lisesinde açılan kurslarla üniversiteye hazırlandıklarını ve bir önceki yılda elde edilen başarının üzerinde başarı elde ettiklerini öğrendik" dedi.
Kayseri Şeker Lisesini ziyaret ettiklerini anlatan Aydın Kalkan, "Ağustos ayının 40 derece sıcağında öğrenciler yetiştirme kursuna devam etmektedir ve devamsızlık problemi yaşanmamaktadır" ifadelerini kullandı. Kalkan, Normal şartlarda okul kurslarına devam eden öğrencilerin sürekli devamsızlık yaptıklarını fakat dershanelerin kapatılması sürecinden sonra öğrencilerin kurslara daha ciddi baktıklarını dile getirdi.
Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Hacı Sarı öğretmenlere kurs ücreti olarak tatmin edici bir ücret belirlendiğini ve öğretmenlerin işe çok özen gösterdiklerini anlattı. Hacı Sarı, yaz döneminde okulları ziyaret ettiklerini ve öğrencilerin ara sınıflar dahil olmak üzere yoğun bir katılımın sağladıklarını anlattı.
Osman Ulubaş Anadolu Lisesi öğrencilerinden 180 kişiden 150 öğrencinin üniversitelere yerleştiğini ve bu durumun da başarının tescili anlamında önemli bir veri olduğunu dile getiren Hacı Sarı, "Milli Eğitim Bakanlığından beklenen bu programlamanın geliştirerek devam ettirilmesi ve yetiştirme kurslarına gereken ilgi ve desteğin aynen sürdürülmesi gerekiyor" dedi.